Toamna

Apus de soare

Materiale necesare:

  • acuarele;

  • pensulă cu vârf rotund și gros sau pensulă mop;

  • pensulă cu vârf subțire;

  • 2 pahare pentru apă;

  • bloc de desen.

Culorile acuarelă sunt obținute din pigmenți suspendați într-un mediu solubil în apă. Sunt potrivite pentru exerciții de pictură pentru preșcolari și școlari mici, deoarece sunt ieftine și ușor de folosit. Lucrarea aceasta este realizată cu acuarele românești de la Combinatul Fondului Plastic pentru elevi.

Metoda de lucru:

Pentru această compoziție vom folosi culorile de bază (roșu, galben, albastru) și negru. Pregătim două pahare cu apă curată. Primul îl folosim pentru a clăti pensula, iar al doilea pentru a trece de la o culoare la cealaltă.

Pasul 1.:Umezim bine foaia cu un burete.

Pasul 2.:Creăm cerul.

Tragem o linie orizontală și lată în susul paginii cu o pensulă cu vârf gros. Lăsăm să se împrăștie vopseaua pe foaie. Clătim apoi pensula cu apă curată. Cu aceeași pensulă, tragem încă o linie orizontală cât se poate de lată sub prima, folosind o altă culoare: roșu. Pentru a treia linie schimbăm încă o dată culoarea. De data aceasta optăm pentru galben. E important să lăsăm vopseaua să se împrăștie, astfel vom obține diferite nuanțe de roșu, violet și portocaliu. După ce am colorat toată pagina, după modelul de mai sus, punem lucrarea la uscat.

Pasul 3:Pictăm peisajul

După ce s-a uscat bine lucrarea, pictăm câteva elemente de peisaj cu negru: pământul și câțiva copaci. La acest pas e important să nu folosim multă apă. Pentru evidențierea crengilor subțiri putem folosi o pensulă cu vârf subțire.

Spor la creație!

 

Material realizat de Ognean Imola - profesor preșcolar

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook