Iepuraș din plastilină

Iepuraș din plastilină

Materiale necesare:

  • plastilină roșie,
  • plastilină gri,
  • plastilină portocalie,
  • plastilină albă,
  • plastilină neagră,
  • scobitori.

Instrucțiuni:
Primul pas în realizarea iepurașului este modelarea părților corpului. Cea mai eficientă tehnică de a  crea corpul iepurașului este modelarea unor forme cât mai simple și ușor realizabile. Din plastilina albă modelăm o plăcintuță de mărimea unui ban pentru burta iepurelui, și 4 plăcintuțe mai mici, pentru albul ochilor, respectiv pentru cei doi dinți din față. Papionul îl vom face din două bucăți mici de plastilină roșie, modelând două forme ovale, pe care le apăsăm ușor cu degetele. Pupilele și nasul iepurașului le modelăm din plastilină neagră. Tălpile și obrajii le facem din plastilină portocalie.

Luăm plastilina gri și modelăm din ea o formă asemănătoare unui păr, care va reprezenta trunchiul iepurașului. Capul îl facem tot din plastelină gri, având grijă să nu fie mai mare decât o nucă, după care asamblăm trupul și capul iepurașului.

Pentru urechi avem nevoie de două rude din plastilină gri, pe care le apăsăm ușor cu degetele, pentru a le da forma potrivită.  Cele patru piciorușe le creăm tot din plastilină gri, modelând 4 rude din bucățile rupte din aceasta.  Lipim urechile și picioarele ierpurașului pe corp, după care adăugăm și :ochii, nasul, dinții, burtica și detaliile tălpilor.

Modelăm papionul și lipim pupilele pe albul ochilor. E gata iepurașul!

Timp: 20-30 de minute

Preț: plastilina pentru realizarea unui iepuraș costă 3 RON

Nivel de dificultate: medie

Utilitate:

  • la grădiniță, în grupa mică se poate folosi pentru: captarea atenției, pentru însușirea unor jocuri cu text și cânt: "Iepuraș coconaș", "Iepuraș în iarbă" etc.
  • în grupa mare-pregătitoare poate fi folosită ca temă pentru activitatea practică.

Galerie foto - Iepuraș din plastilină

 

Material creat de Moldován Mária

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.