Jocuri în aer liber - Steagul

Acest joc a fost testat de echipa educatie.inmures.ro în vara anului 2009, la "Atelierul de creație și aventură", organizat de către firma Reea și portalul educatie.inmures.ro . Jocul a fost propus de către o frumoasă și deșteaptă fetiță și pentru o oră și jumătate cât au avut la dispoziție, copii s-au distrat de minune.

Pentru a vă juca acest joc, trebuie să formați două echipe. 

Regulile jocului:

- fiecare echipă are un teren delimitat și un steag (care poate fi din hârtie sau material pe care fiecare echipă își desenează stema)

- fiecare echipă poate trimite spioni care să încerce să vadă unde vor ascunde ceilalți steagul. La rândul lor, copiii din echipa adversă vor trimite câte un copil care să prindă spionii sau să ii alunge înapoi pe teritoriul lor. Spionii prinși vor fi ținuți captivi vor putea fi eliberați numai dacă sunt "răpiți" de un coechipier și duși înapoi pe terenul propriu.

După ce s-au ascuns steagurile, fiecare echipă încearca să găsească steagul echipei adverse. Primii care găsesc steagul câștigă.

"Steagul" se poate juca numai în spatii deschise cum ar fi: curtea grădiniței, în spațiile amenajate din jurul blocurilor sau în taberele pentru copii. Terenul trebuie să fie suficient de mare pentru ca fiecare echipă să poată avea loc să alerge și să ascundă steagul.

Pentru a nu se supăra nimeni, regulile trebuiesc stabilite de la început și respectate.

 

Click pe poză pentru a citi un alt joc

Lasă un comentariu