FILIALA NR. 2

Situată în str. Brașovului nr. 1 (cartierul Tudor) din Târgu-Mureș, la parterul blocului de garsoniere, filiala nr. 2 a Bibliotecii Județene Mureș înființată în anul 1969, reprezintă una dintre filialele importante. Aici puteți afla informațiile curente privind condițiile de înscriere și împrumut, precum și serviciile oferite de bibliotecă utilizatorilor săi. Dispune de un fond de publicații de peste 17.000 de volume, organizat pe domenii, după sistemul accesului liber la raft.
La baza organizării fondului stă accesul liber la raft. Astfel, cea mai mare parte din fondul de carte este expus la rafturi cu acces liber. Documentele sunt așezate după criteriul sistematico-alfabetic, locul fiecăruia fiind dat de cota cărții.

Lucrările aceluiași autor sunt grupate la un loc, astfel: opere complete, opere alese, culegeri tematice, opere separate, în ordinea alfabetică a titlurilor.
Din dorința de a ușura găsirea și alegerea publicațiilor se folosesc și mijloace vizuale, cum sunt: indicatoarele la raft, divizionarele la raft, care conțin indicii de cotă, însoțiți de scurte texte.

La biblioteca din Cartierul Tudor sunt înscriși 2758 de utilizatori dintre care 1956 sunt elevi și studenți, 302 pensionari, casnice, șomeri, 500 funcționari, intelectuali. Muncitorii și tehnicienii completează numărul cititorilor care beneficiază de serviciile oferite la această filială.
Cărțile cele mai solicitate - 15892 unități difuzate - sunt de literatură beletristică, lecturi școlare obligatorii, dicționare, enciclopedii și lucrări de informare.

Periodic la sediul filialei au loc expoziții tematice, vitrine cu noutăți etc., toate acestea în limitele impuse de spațiul disponibil al filialei.

Instrumente de informare:

  • Buletinele cărților noi;
  • Cataloage alfabetice pe autori și titluri.

Mențiuni: Activitatea noastră se desfașoară în exclusivitate pe baza regulamentului interior al bibliotecii, servirea utilizatorilor fiind asigurată de două schimburi al căror program de funcționare este stabilit de către conducerea instituției.

Împrumutul se face prin acces liber la raft și se pot împrumuta maximum 4 publicații.
Perioada de împrumut este de 14 zile.


Atenție! Nerespectarea termenului de restituire se penalizează!


Informațiile sunt preluate de pe pagina www.bjmures.ro

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0