„ȘTIM SĂ ACORDĂM PRIORITATE VIEȚII!”

INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI MUREȘ
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității
Serviciul Poliției Rutiere
Poliția Orașului Ungheni

 

EDIȚIA A IV-A A CONCURSULUI
„ȘTIM SĂ ACORDĂM PRIORITATE VIEȚII!”
Ungheni (E60), județul Mureș


În cadrul Programului de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, la nivelul județului Mureș o atenție deosebită se acordă prevenirii implicării elevilor în accidente rutiere.


Cu atât mai mult cu cât orașul Ungheni, situat la drumul european E60, este unul dintre cele 4 puncte negre în traficul rutier mureșean, în data de 5 iunie, în curtea Școlii Generale „Emil Drăgan” din orașul Ungheni  s-a desfășurat ediția a IV-a a concursului cu tematică rutieră „ȘTIM SĂ ACORDĂM PRIORITATE VIEȚII!”.
Succesul acestei activități a fost garantat de implicarea deosebită a structurilor de poliție pe de o parte, a autorităților locale, iar pe de altă parte a unor sponsori inimoși care au oferit copiilor premii substanțiale.

Juriul concursului a fost constituit din reprezentanți ai Poliției (Serviciul Poliției Rutiere și șeful Poliției Ungheni), ATOP, Crucii Roșii și Școlii Generale, fiind coordonat/prezentat de lucrători ai structurii de analiză și prevenire a criminalității.
Concursul a constat în susținerea a 3 probe: proba teoretică, respectiv un chestionar cu 20 de întrebări…

…proba practică, în care câte un reprezentant al celor 11 echipaje participante a avut de parcurs mini poligonul amenajat în curtea școlii…

Ultima probă a fost una artistică, în care a fost punctat cel mai bun slogan, care urmează a fi utilizat într-o campanie viitoare.

După parcurgerea probelor, în timp ce juriul a deliberat, voluntarii Crucii Roșii au explicat celor peste 400 de copii prezenți, modul corect de acordare a primului ajutor în diverse situații. Demonstrațiile voluntarilor au fost urmate de exersări ale doritorilor din public.

După îndelungate deliberări, juriul a stabilit câștigătorii. Însă înainte de premiere, cei implicați în activități au primit diplome de excelență în parteneriat din partea Poliției mureșene.
În final, toți copiii participanți au plecat acasă cu premii: tricouri, sucuri, dulciuri, produse de igienă personală de la Crucea Roșie, dar mai ales cu experiența participării la concurs.


Cei mai buni însă au primit produse electronice, cosmetice, iar ocupanții locului I au plecat acasă pe biciclete noi nouțe!


Inițiativa – puternic mediatizată -  a fost primită cu entuziasm atât de către elevi, cât și de comunitatea locală, fiind apreciată ca foarte benefică de către toți cei prezenți.

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0