Încep înscrierile la Festivalul Naționale de Arte pentru Liceeni

 

LicArt, cel mai mare concurs național deschis liceenilor români, a ajuns la a 9-a ediție. Începând cu 1 octombrie, orice licean din România se poate înscrie online, la adresa www.licart.ro, la secțiunile poezie și fotografie (cu cele trei categorii ale sale: alb-negru, portret și diverse). De asemenea, pe site vor găsi și detalii pentru înscrierea la secțiunea teatru.
După 9 ani, Festivalul Național de Arte pentru Liceeni, organizat de Clubul "Nouă ne pasă", în colaborare cu Ministerul Educației, a ajuns o manifestare de amploare, la care participă mii de liceeni din toată țara. Anul trecut s-au înscris la cele 3 secțiuni peste 2200 de liceeni, cu peste 8000 de creații.
Personalități marcante ale culturii românești sprijină acest festival prin participarea la Marile Jurii care desemnează câștigătorii dar și la work-shop-urile organizate în timpul Finalei și la care iau parte liceenii nominalizați la cele 3 secțiuni.
În 2009, de exemplu, s-au implicat în festival criticul Alex Ștefănescu, poeții Ioan Es. Pop și Răzan Tupa, criticul de teatru Alice Georgescu, regizorul Grigore Gonta, actorii Raluca Urea și Marius Manole, fotografii Dinu Lazăr și Ciprian Strugariu.
În această perioadă dificila, LicArt a rămas printre prea puținele spații în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuți și înțeleși. E un spațiu de afirmare a valorii, o treaptă spre o cariera într-unul din domeniile acoperite sau un prilej de a arăta celorlalți că existau drumuri înainte și în cultură.

E foarte simplu de participat. Orice licean poate accesa sit-ul www.licart.ro, citește regulamentul, își face un cont și înscrie creațiile sale în fiecare lună. Poate alege să concureze la câte secțiuni/categorii dorește. În fiecare lună vor fi desemnate creațiile semifinaliste. Dintre acestea, după cele 6 luni de înscrieri, vor fi alese creațiile nominalizate, ale căror autori vor fi invitați la București, la Marea Finală. Tot pe site, toată lumea poate vedea creațiile înscrise și le poate vota.
Anul acesta premiile au depășit 15.000 de RON. Sperăm că în 2010 să putem mări atât valoarea premiilor cât și sumele din buget alocate cazării și asigurării mesei celor peste 100 de nominalizați care vor fi invitați la finală.

Așadar, LicArt 2010 s-a deschis! Liceeni, intrati pe www.licart.ro, citiți regulamentul și înscrieți-vă!

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0