">

Concursul International de Interpretare Muzicală

Între 5 și 9 iunie 2009 va avea loc a XXX-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Muzicală, adresându-se elevilor cu vârstele cuprinse între 16 și 19 ani.

Instituția organizatoare este Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, care pune la dispoziția concurenților sălile necesare pentru studiu. Cazarea și masa în schimb vor fi asigurate contra cost. Primirea candidaților va avea loc pe 4 iunie, iar concursul pe instrumente se va desfășura pe 5 respectiv 6 iunie, încheindu-se pe 7 iunie, cu premierea și Gala laureaților.

Cei care vor să participe la concurs, se pot înscrie la secțiunile: pian, vioară, coarde grave sau instrumente de suflat și percuție. Concurenții vor fi grupați în funcție de vârstă.

Candidații născuți între 1994 și 1997 vor prezenta din memorie, un repertoriu alcătuit din două lucrări diferite. Cei născuți între 1990 și 1993 și înscriși la secțiunea pian, vor încadra în repertoriu o lucrare clasică și două lucrări liber alese. Repertoriul obligatoriu pentru coarde, constă din două părți contrastante dintr-o sonată, (suită sau partită preclasică), însoțită de două lucrări alese de concurent. În ceea ce privește secțiunea de instrumente de suflat și percuție, candidații vor prezenta juriului o lucrare preclasică ori clasică urmată de două lucrări la alegere.

Premiile se vor acorda în funcție de instrument și categorie de vârstă. Celui mai bun muzician i se va acorda trofeul „Lira de Aur” și un premiu în valoare de 300 de euro. Premiul special ”Ciprian Porumbescu” și 100 de euro, precum și Premiul Asociației Culturale „Lira de Aur” Suceava,  vor fi date de asemenea câștigătorilor desemnați de juriu. 

Înscrierile se fac până în 22 mai 2009. Taxa de participare este 60 RON.
 
Mai multe informații găsiți pe pagina web www.edums.ro. Orice alte informații pot fi solocitate la secretariatul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0