Fundația Euromconect

De la înființare din 1995 activitățiile fundației s-au desfășurat pe mai multe planuri. Categoriile avute în vedere sunt: copiii, adulții și persoanele de vârsta a treia.

Pentru copii: clasele I-IV s-au organizat cursuri pâna în anul 2006 (erau aduși de doamnele învățătoare după terminarea cursurilor). Cursul care se desfașura după următorul program:

- 15 minute învățarea lucrului cu  diferite programe de exemplu (Paint), apoi pauza 15 minute;
- jocuri pe calculator, 15 minute, lucrul cu Internetul etc.

Sau făcut de asemenea și tabere la sediul nostru în vacanțele copiilor. Cei din clasele V-VIII  învățau  utilizarea pachetului Office de la Microsoft și programarea în Fox și Pascal cu posiubilitatea obținerii permisului european de operare pe calculator (ECDL)  valabil în 160 de țări
 
Elevi de liceu și studenții au făcut cursuri pentru obținerea Permisului (ECDL) Start și Complet și cel de (ECDL) Webstarter,  ECDL Avansat.

Pentru adulți:

- cursuri pentru obținerea diplomelor de operator calculator (începator/ avansat și de  asemenea obținerea permisului european de operare pe calculator (ECDL). Cei cărora ne-am adresat au fost funcționari publici din următoarele orașe:  (Consiliul Județean Mureș, primăriile din Tîrnăveni, Sovata, Miercurea Nirajului,  Sîngiorgiu de Pădure, etc, cât și din mediul rural).

O bună colaborare am avut cu Fundația Progress (pentru pregătirea unor persoane din mediul rural) și din diferite case de cultură din mediul rural (de exemplu: Voidodeni)
- cursuri pentru șomeri, etc
- curs secretariat
- curs contabilitate informatică
- pe viitor ne-am gândit la cursuri de perfecționare în AutoCAD
- Introducere în LINUX

Pentru. vârsta a 3-a
Am avut cursul pentru ”Bunici” unde au venit cei care nu aveau cunoștiinte de operare pe calculator și și-au însusit elemente de operare pe Internet, e-mail, messenger, Word (am avut o persoană care a participat la acest curs la 82 de ani și apoi a reușit să-și scrie cartea pe care și-o dorea de-o viață).

Contact

Fundatia Euromconect
str. N. Grigorescu nr.17-19 (Casa Tineretului)
tel./fax: 02665-218224
voip:0365-407771;2

 

 

Taguri