Promovarea „micilor talente” prin intermediul proiectelor educaționale

 

Introducând copiii în lumea muzicii, de la vârsta preșcolară, aceștia își amplifică trăirile afective, dau aripi imaginației și sensibilității artistice, existând posibilitatea ca pe parcurs, prin identificarea și valorificarea „micilor talente”, să devină adevărați artiști.

Pornind de la considerentul că instituția noastră „Grădinița cu Program Prelungit Codrișor” Târgu Mureș, este singura din județ care are un profil muzical și evidențiind faptul că dansul, cântecul și jocul au constituit premizele dezvoltării sensibilității muzicale la preșcolarii instituției noastre, am considerat că este oportun și necesar să invităm la cântec și voie bună, copiii altor grădinițe ale orașului nostru pentru a simți și a trăi actul cântării într-o expresie personală și plăcută, plină de încărcătură socio-afectivă.

În acest sens am demarat proiectul educațional – de concurs județean „Cântă, cântă cu mine!”. Grădinița cu Program Prelungit „Codrișor”  și-a dorit să devină inițiatorul unei competiții, evidențiind valoarea muzical – artistică, oferind șanse egale de afirmare tuturor copiilor grădinițelor din județ, doritoare de a participa la concurs, indiferent de naționalitate.

Astfel, Miercuri 26.05.2010, la Grădinița cu Program Prelungit „Codrișor” s-a desfășurat Concursul județean de interpretare vocală, „Cântă, cântă cu mine”, concurs inițiat și organizat de directoarea unității Biriș Stela, prof. Mărginean Maria Daniela, Ognean Imola, educatoare Nicolcea Doina.

Concursul a fost organizat cu scopul de a identifica și promova copiii înzestrați cu calități muzicale și aptitudini artistice, de a evidenția „talentul muzical al micuților”.

Concursul s-a bucurat de înscrierea a 31 de concurenți din grădinițele județului nostru: Grădinița cu Program Normal nr. 19, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, Grădinița cu Program Prelungit nr. 4, Grădinița cu Program Prelungit „Codrișor”, Grădinița cu Program Normal „Romulus Guga”, Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, Grădinița cu Program Normal „Gurghiu”, Grădinița cu Program Prelungit „Manpel” și Grădinița cu Program Prelungit „Raza de soare”.

Concursul a fost deschis cu un program artistic, pregătit special de grupa pregătitoare, care îndrumați de d-nele ed. Nicolcea Doina și Mărginean Maria Daniela au încercat să înveselească și să introducă treptat în atmosfera de concurs, concurenții  participanți.

Sub atenta îndrumare a cadrelor didactice organizatoare concursul a decurs mult peste așteptările noastre, oferind o adevărată atmosferă de sărbătoare, concurenții câștigând multe aplauze. Au dat dovadă de mult talent interpretând ca niște adevărați interpreți.

De remarcat a fost și implicarea activă a cadrelor didactice îndrumătoare, care modelând cu multă dăruire înclinațiile artistice ale micilor preșcolari, au reușit să valorifice la maxim potențialul individual și aptitudinea artistică pe care o posedă fiecare concurent.

A fost o încercare grea pentru juriu, deoarece toți concurenții s-au descurcat minunat, iar câștigătorii au fost răsplătiți și premiați, cu dulciuri și diplome.
Și pentru că surprizele s-au ținut în lanț, Corul „Ansamblului Codrișor”, îndrumați de directorul unității, au încheiat prin prezentarea unui moment artistic de interpretare vocală a unor cântece din repertoriul corului.
   

Prof. Maria-Daniela Mărginean
Grădinița cu Program Prelungit „Codrișor”, Tîrgu Mureș

Vezi alte articole scrise de prof. Maria-Daniela Mărginean»

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0