“Program sistematic de educație ecologică în județul Mureș, prin pedagogia durabilității”

“Grupul Milvus” este o organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată protecției păsărilor și a naturii, activând în domeniul conservării, educației, cercetării și consultanței cu scopul de a schimba România într-un loc mai bun pentru păsări, natură și oameni.

Suntem singura organizație din România care se ocupă cu îngrijirea și reintroducerea păsărilor rănite în natură. În cadrul asociației noastre am derulat un program sistematic de educație ecologică în județul Mureș, prin pedagogia durabilității.

Grupele țintă au fost preșcolarii și elevii din clasele I-IV din Tîrgu Mureș și Pănet, precum și dascălii acestora. Ne-am orientat spre această clasă de vârstă fragedă fiindcă pe baza experiențelor noastre din anii anteriori și pe baza experiențelor din străinătate ne-am dat seama că acești copii pot fi influențați și pot fi îndrumați cel mai ușor pe „calea” cea bună de a îndrăgi și de a ocroti natura.

În acest proiect, educația ecologică convențională a fost combinată cu pedagogia durabilității. Au fost susținute peste 240 de prezentări PowerPoint copiilor implicați, acestora s-au organizat 2 excursii de câte 1 zi, am realizat un curs de perfecționare cadrelor didactice din învățământul preșcolar și școlar pimar, am organizat o tabără în Școala Codrului din Rigmani, am editat o serie de publicații dedicat pedagogilor și amatorilor iubitori de natură.

Proiectul a fost finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Material trimis de Daróczi Szilárd
Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii ”Grupul Milvus“