Membri ai Uniunii Europene

Membri Uniunii Europene

Deși suntem localizați de foarte mult timp în Europa iată că numai de curând am fost admiși ca și membri. Mândrii, temători, dar încrezători în forțele noastre proprii facem parte din UE, prin urmare ce altă cale de a ne arăta fericiți de acceptarea aderării noastre decât o mică serbare pentru sărbătorirea Zilei Europei-9 Mai. Elevii Grupului nostru Școlar s-au arătat dornici de a participa la o asemenea manifestare, prin urmare aducându-și aportul la această sărbătorire. Serbarea noastră a început cu unele generalități despre ziua de 9 Mai-Ziua Europei, pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a afla unele lucruri noi, mai ales că ei reprezintă viitorul și, considerăm noi, trebuie să fie cât mai bine informați.

 

S-a discutat despre toleranță și intoleranță , iar elevii s-au arătat dornici de a avea un dialog deschis pe aceste subiecte. Cu toții au fost de acord că trebuie să fim mai toleranți, deschiși la idei noi și mai ales să le arătăm celor care au fost de acord să facem parte din Uniunea Europeană calitățile noastre în cel mai bun mod cu putință. Elevii noștrii au demonstrat cât de mine stăpânesc limba engleză compunând ei înșiși poezii deosebite pe tema „Europa”, cu care vă puteți delecta în această revistă.

 

Elevii claselor a XII-a A și C ne-au făcut o prezentare a două regiuni din Franța: Alsace și Bretagne și a două regiuni din Anglia: Wales și Northern Ireland, desigur în limbile franceză și engleză. Tinerii noștri elevi ne-au demonstrat încă o dată pasiunea lor pentru limbile străine, căci nu au avut nici o problemă în a prezenta liber ceea ce li s-a părut lor mai important la aceste regiuni, oferindu-ne un regal vizual al regiunilor și unul imaginar.

 

Cum altfel se putea termina sărbătorirea acestei zile decât cântând Imnul Națiunilor Unite, și admirând expoziția de poezii a eleviilor noștri sârguincioși! Le mulțumesc elevilor pentru efortul depus la realizarea acestui mic spectacol și sper ca și în viitor să își folosească imaginația cu aceeași ardoare și dăruire.

 

D-ra prof. Romelia Pop
Grupul Școlar Gheorghe Marinescu

Taguri