Halloween - O Noapte Magică

Am observat în ultimul timp faptul că elevii sunt din ce în ce mai interesați și de cultura altor popoare, așa că am considerat sărbătoarea de Halloween un prilej excelent de a ne delecta cu o serbare. Elevilor clasei a XI-a C, cărora le sunt dirigintă li s-a părut o idee excelentă, așa că s-au pus pe treabă: alegerea probelor, cumpărarea premiilor, decorarea sălii de mese, și iată că rezultatul a fost unul minunat. Elevi din diferite clase s-au arătat dornici de a participa la acest eveniment, în special elevii clasei a XII-a C, care țin să menționez că s-au costumat minunat și au arătat multă imaginație.

 

Ne-am pregătit, ne-am costumat și în data de 31 Octombrie 2007, la orele 20,00 am început parada costumelor...

 

Se pare că cele cinci probe au avut succes, căci mulți „drăcușori” s-au arătat dornici de a participa la ele. Prima probă a reprezentat „Cel mai frumos costum și cea mai interesantă prezentare”, câștigat clar de către „Chip și Dale”, adică elevele Kramer Anamaria și Stroia Andreea din clasa a XI-a C. Nici descendentul lui Dracula, nici Albă-ca-Zăpada, nici asistenta criminală, nici celelalte personaje  nu s-au lăsat mai prejos, costumele lor fiind impresionante, insă nu poate fi decât un câștigător...

 

Următoarea probă a fost cea de improvizație, a fost foarte amuzantă, căci unii concurenți au trebuit să danseze pe diferite melodii: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Vreau sărutarea ta”, iar alții au avut de recitat, de citit în limba engleză, că doar sărbătoarea are origine celtă.

 

„Mătura buclucașă” nu i-a lăsat pe participanți să se odihnească, căci au avut de dansat nu glumă! Mătura vrăjitoarei și-a desemnat câștigătoarea: Moldovan Andrada din clasa a XI-a C.

 

Fiind noaptea stafiilor și a spiritelor, ne-am gândit să înfășurăm concurenții în...hîrtie igienică! Probă deloc ușoară, cum ar crede unii, căci a fost mult de lucru, dar „designer”-ul nostru cel mai priceput ne-a dovedit de ce este în stare!!!

 

Cred că „dansul exotic” a fost cel mai amuzant moment, căci exotismul probei a constat în faptul că fiecare concurent s-a chinuit să danseze cu un măr pe cap, fără să îl scape.

 

În această atmosferă încărcată de mister, vampiri, stafii, juriul nostru a trebuit să decidă câștigătorii, o sarcină deloc ușoară cu atâtea costume minunate pe scenă. Juriul care s-a achitat onorabil de această „îndatorire” a fost format din d-rele profesoare: Strete Adriana, Cerghizan Raluca și, pentru a echilibra situația, elevul Stoica Ionuț, din clasa a XI-a C.

 

Însă, așa cum toate lucrurile bune se și termină, iată-ne obosiți după atâta dans, dar mulțumiți de faptul că ne-am simțit bine și ne-am distrat pe cinste. Le mulțumim tuturor participanților pentru prezență și pentru sprijin moral!

 

prof. Romelia Pop
Grupul Ș colar „Gheorghe Marinescu”

Taguri