Austria – „cu parfum de scorțișoară”

Austria

Mulți dintre noi am visat să trăim, măcar pentru câteva clipe, bucuria sărbătorilor de iarnă într-un cadru din care să nu lipsească zăpada, bradul de Crăciun, muzică bună, bomboanele de ciocolată si mai ales cadouri, multe, multe cadouri. Am transformat astfel un vis în realitate când am organizat o călătorie de basm în vestita și primitoarea Austrie.

Ne-au întâmpinat pe un timp generos și cu multă zăpadă, Viena și Salzburgul, două orașe care întrunesc multe superlativve, care farmecă orice pasionat într-ale călătoriilor, care deschid sufletul și mintea oricărui binevoitor în a aprecia frumusețile lor naturale sau arhitectonice. Am avut astfel plăcuta ocazie de a forma un grup de 40 de elevi și profesori, atât ai liceuui nostru, în mare parte, cât și de la Colegiul „Al. Papiu Ilarian” – în baza unei colaborări intre cele două licee – care să exploreze, la propriu, timpe de 6 zile aceste meleaguri. Ne-au impresionat: Salzburg cu HochenSalzburg, Casa Mozart și multe altele, la întoarcere fiind mulțumiti să putem admira și unele obiective turistice ale Budapestei.

Excursia avea ca țintă îmbogățirea cunoștintelor și aprofundarea unor aspecte turistice specifice Austriei, dar a fost și un plăcut prilej de a ne cunoaște între noi și de a lega noi prietenii într-un ambient foarte plăcut.

Trecerea nemiloasă a timpului a fost inamicul nostru numărul unu, pentru ca fascinația locurilor și a obiectivelor parcurse ne-a făcut să fim mândri ca suntem români și reprezentăm două școli de prestigiu ale învățământului mureșean.

Deși realizată într-un interval de timp spunem noi acceptabil, grupul a fost foarte compact, cu o încărcătură emoțională comună, ceea ce a contat foarte mult în coeziunea umana care se cerea într-o astfel de călătorie totuși lungă.

Cum lucrurile frumoase și minunile nu durează mult, doar șase zile în acest caz, a venit timpul să ne trezim din această plăcuta experiență, acasă, lângă cei dragi, pentru care sărbătorile de iarnă... abia începeau...

Consilier educativ,
Prof. Cristian Vulc
Grupul Școlar Gheorghe Marinescu

Taguri