Cucurigu - Piticot

Prezentare de scriitorul Valentin Marica

"A fost odată ca niciodată... O zi în care Poetul purta pe umeri cohorte de surâsuri. Atunci, cuvintele s-au prins unele de altele, șăgalnice, jucându-se de-a ziua cea bună. Cum astfel se așeza candoare pe fruntea lumii, cuvintele, cu toate vocalele și consoanele lor, voiau să scoată peștele din apă, ca să nu se înece. Poetul, văzând jocul acesta, și-a luat ceasul de la mână și în locul lui a pus alte și alte cuvinte, cât o gămălie sau cât o linie de orizont, care să dea mireasmă de rouă în bătaia timpului, fără de care nu putea continua jocul de-a ziua cea bună; în care soarele răsare de mai multe ori în aceeași zi.

Puteți să vă prindeți în jocul acesta, Cititorilor, deschizând cartea visătorilor Mediana Stan și Mircea Drăgoi... Știe oricine că de la visători ne vin cele mai frumoase lucruri și prin ei ne ridicăm acolo unde se încheagă sufletul... În cartea țanțoșului Cucurigu..., unde fiecare pagină e un cuib de rândunică, s-a închegat sufletul. O mie și una de voci vă vor chema să priviți ce au mai făcut, pe lângă casele noastre, un șoricel, un dovleac, o barză sau Cucurigu-Piticot, Împăratul din această carte...

Ar fi strigător la cer, scria Lucian Blaga, ca omida să nu se prefacă în fluture, rămânând totdeauna în crisalida sa, disprețuind aripile. Cartea Medianei Stan și a lui Mircea Drăgoi îi face semn timpului să intre în jocul de-a ziua cea bună".

 

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook