Tabăra de la Macea

Tabăra de la Macea oferită de Reea

 

Firma noastră a organizat un concurs pe Facebook prin care studenții pasionați de informatică, fotografie digitală și de tehnologiile web au fost invitați să participe. Premiul consta într-o tabără la castelul Macea, județul Arad pentru cinci dintre studenții participanți.


Aceștia erau îndrumați să posteze pe pagina noastră o motivație și un răspuns la întrebarea:"Cât de mult îmi doresc să ajung la Școala de Vară de la Macea? " Nu conta dacă răspunsul era sub formă de text sau imagine, ideea era să sa impresioneze cât mai multă lume și să ne convingă cu originalitatea lor.

Studenții care au câștigat această tabără au fost:

Alin Dumitru Maior - student informatica Universitatea "Petru Maior" 
Alin Florin Todoran – student inginerie Universitatea "Petru Maior"
Nagy Orsolya – studenta inginerie Universitatea "Petru Maior" 
Oana Valentina Rusu –studenta inginerie Universitatea "Petru Maior" 
Mihaela Raileanu - studenta Universitatea de Arte „George Enescu”, Iasi.

 

Mai jos vă invităm să citiți impresiile lor.

 

Todoran Alin Florin:

 

”În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru ocazia oferită, au fost o excursie și o experiență de neuitat.

Din punctul de vedere al organizarii nu am nimic de rerproșat. Toți organizatorii și-au dat silința să ne facă pe plac iar dacă ceva nu funcționa cum trebuie, se rezolva rapid. Cursurile au fost interesante, cel putin din punctul meu de vedere, privite din perspectiva unei persoane care mai știe câte ceva despre linux/open source. Acestea au fost utile, au reușit să mă convingă să reinstalez o distribuție de linux.  

Nu în ultimul rând aș vrea să menționez persoane ca Razvan Sandu, Mihai Jaloveanu sau Doru Ilasi care, ori de câte ori am avut nevoie, au venit și au ajutat. Oameni de nota 10 plus.

De învățat am avut de unde, cursurile au fost bine facute și eficient structurate. Am avut ocazia să ne exersam și abilitățile de programare (concurs pentru dezvoltarea unei aplicații mozilla os) și în plus tot timpul am avut pe lânga noi persoane cu experiență (ca cele menționate mai sus) care ne ajutau la nevoie.

La anul sper să ajung din nou la castel, de data aceasta cu fonduri proprii și, dacă se poate, însoțit de alti tineri norocoși cum am fost și eu anul acesta.


Mulțumesc din nou pentru ocazia oferită!”

 

Nagy Orsolya:

"În  cadrul Școlii de Vară "Informatica la castel" de la  Macea am avut ocazia să întalnesc elevi, profesori și specialisti în domeniul IT veniți din diferite localități ale tării. Datorită prezentăriilor și activităților la care am participat am aflat mai multe informații despre software-ul liber, distribuții Linux, manuale digitale, pericolele rețelelor de scocializare Facebook și Twitter și  multe altele.

Am participat pentru prima dată la o astfel de școală de vară iar această experiență și faptul că am discutat despre Resursele deschise și posibilitatea instruirii în rețea mă motivează să studiez mai  mult. M-a surprins faptul că  deși majoritatea participanțiilor se cunosc de mulți  ani, ei erau deschiși să cunoască și persoane care erau prima dată între ei.

Am avut ocazia să particip, împreună cu  colega Valentina Oana Rusu, la un concurs  de aplicații pentru sistemul de operare Firefox.

Atmosfera din castelul Macea a fost placută, organizatorii au fost foarte primitori. Grădina botanică a castelului este minunată. Sunt recunoscatoare firmei Reea care mi-a oferit posibilitatea de a participa la această Școală de Vară."

 

Rusu Valentina:

 

"Tabăra de la castelul Cernovici din Macea  a fost o experiență unică. Am participat pentru prima dată la o tabără de informatică și nu mi-a părut rău deloc. Am cunoscut persoane deosebite care activează în  domeniul IT  dar și oameni care au alte pasiuni sau activități profesionale - elevi , studenți , profesori , ingineri , etc.  

Cel mai important lucru este că am învățat multe lucruri unii de la ceilalți. Am aflat astfel  despre softurile libere și despre importanța lor in activitatea profesioniștilor. Mi-am lărgit orizonturile față de acestea și față de distribuțiile Gnu/Linux . Întâlnirile pe care le-am avut și activitățile la care am participat m-au ajutat să conștientizez faptul că și eu pot contribui la îmbunătățirea acestora, în scopul de a ajuta comunitatea.

Cât despre ceea ce s-a întâmplat la Castel , vă voi povesti pe scurt . Castelul Cernovici se găsește într-o zonă deosebită din centrul comunei Macea. Lângă Castel se află o grădina botanică și un muzeu, amândouă foarte interesante. Peisajele din jur îți fură privirea fără să vrei. Despre activități, pot spune că am avut parte de prezentări  diverse și interesante. Am participat la prezentări despre distribuțiile Gnu/Linux  și configurarea acestora, promovarea formatelor deschise de birotică (ODF), aplicații și editări grafice în Blender, bibliotecile online, manualele digitale, programarea pe Firefox OS, resursele educaționale deschise, e-learning  și cursurile online Udacity ,Coursera . De asemenea am participat și la o excursie prin împrejurimi ( Mănăstirea Hodoș-Bodrog , la 12 km de Arad, și vizitarea Municipiului Arad ). Gazdele au fost foarte primitoare făcând din perioada petrecută acolo una de neuitat.

Au fost organizate și două concursuri: unul de căutare și fotografiere de indicii din castel și împrejurimi și unul de programare aplicații Firefox OS . Am creat o aplicație uFitness ( HTML și CSS - Nagy Orsolya  , HTML , Javascript și editare grafică Photoshop - Rusu Valentina ) cu care am câștigat premiu de participare . Multe persoane au fost interesate de ideea pe care am avut-o și ne-au motivat să dezvoltăm mai departe aplicația și să o publicăm.

Aș dori să mulțumesc  tuturor participanților cu care am făcut schimb de informații și de impresii , și nu în ultimul rând echipei REEA pentru inițiativa și oportunitatea ce ne-au oferit-o.” 

 

 

 

Galerie foto

Acordă o notă

Media Rating: 4.8/10 (total: 75)

Taguri