Cum se transmit negii genitali ?

HPV este o infecție cu transmitere sexuală (BTS). Cel mai frecvent mod de a lua HPV-ul este contactul sexual oral, vaginal sau anal cu cineva care are HPV. Singurul mod sigur de a preveni negii genitali este abstinența sexuală.

Dacă sunteți activ sexual, având relații sexuale numai cu un singur partener care nu are HPV și care are relații sexuale numai cu dvs, se va reduce riscul de a dobândi negi genitali.


Doar pentru că nu puteți vedea negii la partenerul dvs, nu înseamnă că acesta nu are HPV. Infecția poate avea o perioadă lungă de incubație. Aceasta înseamnă că pot trece luni de zile între momentul cand o persoana este infectată cu virus și momentul cand persoana observa negii genitali. Uneori, negii pot necesita ani de zile ca să se dezvolte. La femei, negii pot fi acolo unde nu se pot vedea - în interiorul corpului, pe suprafața colului uterin.
Folosirea prezervativelor vă poate feri de infestarea cu HPV de la cineva care îl are. Totuși, prezervativele nu pot totdeauna să acopere toată pielea afectată.

Autor: Dr. Roxana Rosca
medic ginecolog
roxana.rosca@emedonline.ro

Taguri