Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Prezentare U.L.B.S

Într-o lume profund interactivă, ULBS nu ar fi reușit să se mențină în prim planul evenimentelor academice decât printr-o cooperare internațională de amploare. Întelegerea acestui aspect a avut drept rezultat, dupa 1992, când nouă echipă condusă de prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi-Pop a preluat mandatul de conducere, o politică fără precedent a contactelor și conexiunilor academice. Conducerea ULBS nu s-a îndoit nici un moment că între cele patruzeci și opt de universități de stat, opt academii militare și patruzeci și nouă de universități particulare, ULBS avea să se bucure de succes numai prin interacțiune și cooperare.

În consecință ULBS a stabilit conexiuni academice și înțelegeri de parteneriat cu o sută patru universități din treizeci de tări. Un loc aparte îl dețin parteneriatele încheiate cu universități din America, Germania, Franța și Anglia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenți, vizite de documentare pentru personalul didactic precum și o colaborare prețioasă prin intermediul careia ULBS a reușit să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internațională. În momentul acesta există legături cu univerasități din China, Rusia, Italia, Grecia și Polonia.

Facultăți:

 

Material preluat de pe pagina web a universității: http://www.ulbsibiu.ro/ro/despre_ulbs/ulb_lume.php

Contact - U.L.B.S

Clădirea rectoratului univeristății Lucian Blaga din Sibiu se găsește pe Bulevardul Victoriei la Nr. 10, în imediata apropiere a Casei Armatei și Palatului de Justiție. Rectoratul este o clădire datând din secolul al XIX-lea și este zugravită în albastru.
Biroul de Relații Publice se află la parterul clădirii Rectoratului, pe latura din stânga. În spatele clădirii Rectoratului se află Direcția General Administrativă, care găzduiește printre altele Serviciul Social, Biroul Acte Studii, Casieria și Departamentul de Comunicații și Marketing.

Departamentul de Studii Doctorale se află în perimetrul clădirilor Rectoratului, accesul făcându-se pe latura din dreapta a clădirii din față, la parter, pe aceași latură se poate ajunge și la Departametul de Relații Internaționale.

Cu automobilul
De pe DN1, dinspre București se urmărește Bulevardul Vasile Milea până la intersecția cu Hotel Continental Forum, unde o luați la stânga.

De pe DN1, din direcția Sebeș - Alba se merge pe șoseaua Alba Iulia până la intersecția cu Hotel Continental Forumdupă care se face la dreapta.

Cu trenul

Din gara mare se poate lua troleul T1, T2 până la stația teatru, de acolo, pe jos se traversează înspre hotel Bulevard, se traversează pasajul pietonal, mergeți pe lângă Casa Armatei și vis-a-vis de Facultatea de Litere și Arte se află clădirile rectoratului.

De asemenea se poate lua autobuzul nr. 5 până la stația Universitate, iar în partea dreaptă sunt clădirile rectoratului.

În gară se mai află și o stație de taxiuri de unde puteți beneficia de serviciile oferite de acestea.

Cu avionul

La ieșirea din aeroport o luați în dreapta și în imediata apropiere se afla stația autobuzului Nr. 11 care vă duce în stația de pe strada Banatului. După ce coborâți, în față, se află Casa Armatei, o luați la dreapta, iar tot pe partea dreaptă la nr. 10 se găsește rectoratul.

Material preluat de pe pagina instituției: http://www.ulbsibiu.ro/ro/despre_ulbs/directie_rectorat.php