"/> ">

Concurs de aplicații pentru elevi

 

Acest concurs se adresează tuturor elevilor, prezentarea lucrărilor se va face în timpul desfășurării etapelor la “Micul programator”. Termenul de înscriere este joi 12 noiembrie 2009.
1. Tema proiectelor se încadrează în activitatea elevilor de zi cu zi:  proiectele rezolvă o “problemă” întălnită de elev/elevi, dar poate fi și un joc pe calculator.
2. Proiectele se vor grupa în două categorii : Aplicație Windows/Vista și Pagină dinamică WEB.
3. În cazul în care se alege Aplicație Windows/Vista , proiectul va fi elaborat cu un IDE vizual, folosind facilitățile mediului de programare ales.
4. În cazul proiectului Pagină dinamică WEB se vor folosi limbajele script consacrate sau unul din limbajele Java, C#.  
5. Proiectul se va prezenta pe platforma Windows XP/Vista.

6. Proiectul se va compune din:

a. Codul sursă (se va preda pe suport optic: CD/DVD)
b. Varianta executabilă a proiectului (se va preda pe suport optic: CD/DVD)

3. Fișierele anexă proiectului: fișiere text, baze de date, fișiere resursă, soft special pentru pornirea aplicației/paginii WEB,  etc. (pe suport optic: CD/DVD)

4. Descrierea proiectului în forma imprimată, legată cu spirală, care va cuprinde în mod obligatoriu capitolele:

a. Motivația proiectului, descrierea generală a lucrării;

b. Cartea utilizatorului, care descrie detaliat modul de utilizare al proiectului, împreună cu necesitățile hard și soft.

c. Cartea programatorului, care prezintă tehnicile speciale folosite, algoritmii folosiți, etc, dar fără listing detaliat.

d. Bibliografie selectivă, + linkuri web, de unde s-a inspirat autorul proiectului.

e. Prima pagină a proiectului va fi în mod obligatoriu cel anexat de către organizatori,

f. Suportul optic cu conținutul minimal descris la 4.1 - 4.4 se va anexa proiectului editat, tipărit și legat.

7. Se acceptă un număr maxim de doi autori pentru un proiect, în acest caz lista autorilor se va menționa pe prima pagină.

8. Autorul/autorii și îndrumătorul garantează originalitatea lucrării, nu se acceptă lucrări deja  prezentate în întregime la alte concursuri.

9. Susținerea proiectului va consta în următoarele
         1. Instalarea softului pe calculatorul oferit de comisie.(în cazul în care proiectul are nevoie de facilități speciale, ex.: un server, etc, acestea de asemenea se vor instala de către concurent/concurenți)
         2. Prezentarea proiectului, eventual folosind o prezentare PowerPoint (având cel mult 10 diapozitive!) ,
         3. Răspuns la întrebările puse de comisia de verificare. În cazul în care sunt mai mulți autori, se vor adresa întrebări la fiecare dintre autori
         4. Susținerea proiectelor este publică, la susținere poate participa fiecare concurent, iar cu acordul juriului  poate pune întrebări legate de proiect autorului/autorilor.

10. Toți concurenții care au prezentat un proiect funcționabil, vor primi diplomă de participare. Proiectul cel mai bine cotat de către comisia de evaluare va primi „Premiul Colegiului Papiu pentru anul ….”. Dacă membrii comisiei consideră acordarea încă unei premii, atunci se poate acorda și „Premiul Special Papiu ” .