Răstignirea Mântuitorului

Pentru realizarea acestei decorațiuni de Paște, "Răstignirea Mântuitorului" avem nevoie de următoarele materiale : pănușă, rafie, tulei de porumb mai subțiri, sâmburi de piersică, bucăți de trunchiuri de copac tăiate, petale de flori uscate, pistol de lipit cu silicon.

Se umezește pănușa, se aleg trei bucăți, se așează una peste cealaltă și se lucrează urmărind pașii din figurile următoare. 

Se leagă cu rafie. De jur –împrejurul gâtului așezăm pănușa cu vârful în sus. Apoi legăm cu rafie. Pănușa pe care am legat-o o întoarcem cu grijă și o mai aranjăm cu degetele astfel încât să fie întinsă. 

Legăm la mijloc cu rafie.

Desfacem pănușa în două și legăm. Pentru picioarele Mântuitorului legăm încrucișat.

Împletim în două pănușa și o introducem în corpul pe care tocmai l-am realizat. Acestea vor fi mâinile.

Pentru a sugera rugăciunea legăm mâinile împreună cu rafie. Pentru batic folosim pănușa pe care o legăm cu rafie. Cununa Mântuitorului e realizată din pănușă împletită în două căreia îi dăm forma de cerc. Pe ea lipim în formă de spini petale de flori uscate (imortele). Crucea se realizează din tuleii de porumb. Suportul compoziției este alcătuit din trunchiuri de copaci tăiate subțire , pe care așezăm sâmburii de piersică  ce sugerează pietrele de pe Dealul Golgotei.

Material realizat de doamna Gabriela Ileana Crișan, profesor pentru învățământul primar la Școala cu clasele I-VIII „Andrei Șaguna” Turda, jud. Cluj, România