Pentru copiii din clasele 0-12.
Limbi de predare: română, maghiară.
Activitățile au loc în laboratorul educațional
Lab School Târgu-Mureș, Piața Republicii nr. 47.
Spre deosebire de învățarea pasivă, unde profesorul predă și copilul ascultă, în Lab School copii învață activ, prin experimente, observă fenomene fizice și chimice, pun întrebări, formulează idei sau ipoteze și înțeleg legături importante din domeniile STEAM. Activitățile încurajează curiozitatea, creativitatea și gândirea critică.
STEAM (Știința, Tehnologia, Inginerie, Artă & Matematică) este un concept educațional care integrează științele exacte și disciplinele de artă. Elevii folosind ambele părți ale creierului lor, își dezvoltă gândirea analitică dar și creativitatea.
De ce Lab School ?
Cu fiecare experiment magic, copiii descoperă legi ale naturii fără niciun efort, prin joc de rol și multă distracție. Cu siguranță, ei vor intra la orele de chimie și fizică cu experiențe plăcute despre științe, și, evident, cu mult mai multe cunoștințe teoretice și practice.
Vor ști ce este extracția chimică și cum se filtrează un amestec nemiscibil, deoarece au învățat la prepararea uleiului magic. Fenomenele de topire și solidificare pentru ei vor avea miros plăcut de căpșună și portocală sau formă de săpun cu glicerină. Copiii vor cunoaște deja faptul că uleiul nu e bun doar la prăjit cartofi, ci și pentru a extrage arome din flori de lavandă.
Elevii nu știu derivate și formule matematice, dar știu exact cum se comportă fluidele nenewtoniene preparate de ei: suspensiile de amidon și slime-ul. Vor afla exact cum se măsoară lichidele cu cilindrul gradat sau substanțele solide cu cântarul. Noțiunea de capilaritate va fi asociată culorilor curcubeului din paharele Berzelius, iar densitatea substanțelor va fi asociată unei frumoase lămpi cu lavă, făcută chiar de ei.
Pentru copii, solubilitatea sărurilor, soluțiile saturate sau fenomenele de dizolvare și evaporare din programa școlară înseamnă cristale colorate crescute de ei în laborator. Elevii separă culorile componente din carioci colorate sau din clorofilă prin aceeași tehnica de laborator, care este utilizată și în industria farmaceutică la separarea substanțelor din amestecuri și care se numește cromatografie.
Descarcă modelul de orar pentru elevi „Lab School”
Chroma=culoare, graphein= a scrie.
Toate cele 4 articole preparate în timpul atelierelor sunt ale copiilor.
Program: 15 martie - 5 aprilie 2023, fiecare miercuri între orele 17:00-18:00
Limbi de predare: română, maghiară
Preț abonament: 280 Ron/patru ateliere
Am pregătit un program special pentru grupuri organizate, care vin însoțite de cadre didactice sau coordonatori. Se poate alege unul din experimentele științifice disponibile:
1. Pentru elevii din clasele 0-7:
2. Pentru grupa preșcolari:
Datele tale personale sunt prelucrate de noi conform Politicii privind prelucrarea datelor personale
4 experimente și cercetări științifice:
Program: 14 martie – 6 aprilie 2023, fiecare marți/joi între orele 17:00-18:00
Limbi de predare: română (zilele de marți), maghiară (zilele de joi)
Activități:
Program nou în curând.
Program:
Limbi de predare: română, maghiară
Preț abonament: 280 Ron/patru laboratoare sau 100 RON/ o oră de laborator
Experimente de chimie pentru copiii între clasele 0-6
26 aprilie - 17 mai 2023
Activități:
Program: 26 aprilie - 17 mai 2023, fiecare miercuri între orele 17:00-18:00
Preț abonament: 280 RON/patru laboratoare
pentru familii cu copii peste 4 ani
Activități: măsurare masei cu balanța, topirea bazei de săpun pe baie de apă, omogenizarea ingredientelor, personalizarea săpunului, turnarea săpunului în formă, după solidificarea săpunului împachetarea.
Program: joi 18:30-19:30
Preț: 100 RON/familie de maxim 4 persoane (copii vin cu părinți, bunici, prieteni, etc.)
Prețul include instruirea, folosirea aparatelor și echipamentelor și toate ingredientele pentru 2 săpunuri și ambalaje frumoase.
Descrierea laboratoarelor de chimie
Copiii din clasele 0-6 descoperă și învață fenomene fizico-chimice prin experimente spectaculoase, adecvate vârstei.
Toți pașii vor fi parcurși și explicați științific.
Pentru experimente vor fi folosite substanțe ce se găsesc și în gospodării: apă, coloranți alimentari, oțet, bicarbonat de sodiu, alcool, sare de bucătărie, drojdie, ulei, sirop, săpun lichid, baloane, etc.
În laborator lucrăm cu pahare Berzelius din plastic, Erlenmayer, pâlnii de plastic, lingură de inox, hârtii, pungi și baloane și eprubete plastic.
Programul la Lab School se schimbă lunar.
Pentru fiecare program nou se fac înscrieri noi pe site.
Laboratoarele au loc o dată pe săptămână, în zilele și orele prezentate la fiecare program de mai sus, pe bază de abonament lunar, ce include 4 experimente științifice.
Limbi de predare: română și maghiară.
Copiii din clasele 7-12 descoperă și învață chimia prin experimente spectaculoase, aplică cunoștințele de la orele de chimie, fizică, biologie și înțeleg fenomenele și reacțiile chimice studiate teoretic la școală.
Toți pașii vor fi parcurși și explicați științific.
Întocmim în câteva minute Fișa de observație experimentală, care conține și concluziile, explicațiile științifice și datele măsurătorilor unde este cazul.
Laboratoarele pentru copiii din clasele 7-12 au loc ocazional.
Limbi de predare: română și maghiară.
Pentru cele mai noi oferte educațioanale, noutăți și experimente științifice urmăriți pagina de Facebook Lab School:
Învățarea teoriei, exerciții, rezolvare de probleme și explicații. La unele capitole elevii efectuează și experimente pentru o mai bună înțelegere a teoriei.
Preț abonament: 280 RON/patru ore
Preț abonament: 280 RON/patru ore
Răsplătim curiozitatea copiilor!
Dupa trei abonamente puteți beneficia de o reducere de 50% la un abonament.
Cum mă pot înscrie?
Înscrierile se pot face completând FORMULARUL DE ÎNSCRIERE de mai jos.
Cum plătesc?
Prețul abonamentelor se achită integral în numerar, la începutul primului curs, la Lab School.
Care sunt regulile ce trebuie respectate in laborator?
Regulile generale de laboratoare trebuie respectate, cum ar fi de exemplu ca in laborator este interzis mâncatul, alergatul, hârjoneala, dialogul gălăgios. Regulile de laborator sunt prezentate copiilor la începutul cursului.
Care este numărul de copii dintr-o grupă?
O grupă este formată dacă sunt minim 4 copii înscriși. Numărul maxim de copii dintr-o grupă este de 12 copii.
Unde se desfășoară activitățile?
Cursurile se desfășoară într-o sală spațioasă, luminoasă și dotată potrivit pentru activități educaționale în condiții de siguranță.
Folosim un aparat pentru filtrarea aerului, care absoarbe praful și particule mici de nivelul bacteriilor, virușilor și absoarbe volatili organici.
Punem mare accent pe igienă și curățenie, spațiile sunt dezinfectate după fiecare curs. Coordonatorii sunt vaccinați împotriva Covid-19.
Copilul care are simptome specifice răcelilor nu poate participa la activități.
Veress Beáta, inginer biochimist cu zece ani experiență în industria farmaceutică și cu pregătire pedagogică. Pasionată de științe și de aplicațiile practice ale chimiei și de metode interactive de predare-învățare.
Mureșan Adrian, doctor în fizică (University of Chicago), 20 de ani de experiență de cercetare academică și industrială, cadru didactic universitar.
Experimentul este cea mai bună metodă de a introduce copii în fascinanta lume a științelor naturii. Chimia și fizica sunt științe experimentale, ce pot fi înțelese și învățate prin experimente practice.
Peste 800 copii au participat deja cu succes la laboratoarele noastre și au învățat activ; practic și nu teoretic, ce înseamnă științele naturale. Au căpătat încredere în forțele proprii că și ei pot face toți pașii unui experiment.
Datele tale personale sunt prelucrate de noi conform Politicii privind prelucrarea datelor personale
Aici găsiți documentele necesare înscrierii:
Vă rugăm să le printați și copilul dumneavoastră să le aducă la primul curs, completate și semnate. Dacă nu aveți posibilitatea să le printați, atunci le puteți completa și semna în Lab School, la începutul primului curs.
Contactați-ne și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.
Datele tale personale sunt prelucrate de noi conform Politicii privind prelucrarea datelor personale