Laboratorul de Dezvoltare Personală prin Teatru și Film

Un cadru relaxat și prietenos în care cele mai imposibile vise devin realitate!

 

Despre

Alexandra coordonează traseul artistic al tinerilor actori, prin întâlniri și schimburi de experiențe cu personalități din mediul teatral. Astfel, se va contura personalitatea viitorilor adulți siguri pe sine, cu caracter și deschidere spre mediul cultural.

Limbaj corporal

Aproape 70% din comunicarea noastră are loc prin mijloace non-verbale: gesturi, mers, privire, etc. Acest atelier ajută la decodarea limbajului corpului. Gesturile noastre vorbesc prin noi, arată cum comunicăm fără a ne folosi de cuvinte, ci doar de gesturi și mimică. Foarte mulți dintre noi nu reușim să identificăm acest limbaj, motiv pentru care atelierul vine în ajutorul cursantului, care înțelege cu exactitate noțiunile de bază în acest domeniu.

Mișcare scenică

Expresivitatea corporală și mișcarea scenică sunt fundamentale în limbajul scenic. Comunicarea înseamnă și mișcare, iar antrenamente fizice îți vor dezvolta acest limbaj. Tonus mai bun, libertatea de exprimare și coordonare, echilibrul dintre minte și trup – acestea vor fi rezultatele muncii tale.

Sesiune foto

Se va realiza o ședință foto, care mai apoi poate fi atașată la portofoliul participantului, în cazul în care acesta se va prezenta la un casting.

Mijloace de expresie în fața camerei de filmat

Atelierul prezintă noțiunile de bază ale cinematografiei. Elementele de bază ale unui material filmat reprezintă cadrul, constituit din materialul filmat din momentul pornirii camerei, până în momentul opririi acesteia. Există o sistematizare a planurilor filmice, în funcție de dimensiunile lor, iar acestea sunt ordonate în raport cu figura umană.

Public speaking

În cadrul acestui atelier, copiii își vor îmbunătăți dicția și își vor îmbogăți vocabularul. La baza unei vorbiri clare și a unei exprimări concise stau exercițiile de respirație, pronunție, interpretare și dicție, pe care participanții vor avea ocazia să le exerseze. Vom exersa vorbirea prin exercițiul creionului între dinți, pe diferite texte.
 Toţi copiii sunt talentaţi, toţi pot să se exprime artistic într-un mod sau altul. Vom crea cadrul favorabil exprimării libere și vom stimula spiritul de echipă. Participanții vor avea ocazia să vadă ce presupune un exercițiu teatral și cum pot dobândi o atitudine degajată, lipsită de emoții.

Self-tape

În cadrul laboratorului, vom filma un scurt material, pentru fiecare participant, în care vor fi prezentate date despre acesta și o scurtă întâmplare din viața sa. Clipul video va fi atașat la portofoliul acestuia.

Arta actorului

Teatrul reprezintă o înfăptuire a realității, prin teatru și determinare regăsești calităţile şi defectele comune cu cele ale personajelor dramaturgiei române şi universale. Și, cel mai important, te dezvolți pentru a reuşi să dai viaţă celor mai puternice trăiri.

Improvizație

Improvizația teatrală propune adaptarea spontană la situații reale sau imaginare, la cunoașterea spațiului și la crearea relațiilor între partenerii de scenă. Capacitatea de a improviza poate fi folosită pentru a dezvolta diverse forme de comunicare, manifestare sau comportament în diferite domenii.

Cu cine învață copiii?

Alexandra Moldovan

Este absolventă a UAT specializarea actorie, licență și master, cu formare psihopedagogică nivelele 1 și 2. A colaborat cu Teatrul Național Târgu Mureș, teatrul Regina Maria Oradea și a făcut parte din spectacole independente. Ca pedagog, a lucrat cu copiii cu nevoie speciale de la fundația Alpha Transilvană, întâlnire care a contribuit semnificativ la dezvoltarea personală. Recent, a fost una din coordonatoarele atelierului de dezvoltare personală prin teatru în cadrul taberelor de vară Educație în Mureș.

Grupe

Grupa 14-18 ani
Miercuri și Vineri
Ora: 17:00 - 18:30
Preț abonament/ lună: 400 LEI

Grupa 10-14 ani
Marți și Joi
Ora: 17:00 - 18:30
Preț abonament/ lună :400 LEI

Programul pe săptămâni

SĂPTĂMÂNA 1

Atelier 1. Public speaking
Atelier 2. Limbaj corporal

SĂPTĂMÂNA 2

Atelier 3. Improvizație
Atelier 4. Mijloace de expresie în fața camerei de filmat

SĂPTĂMÂNA 3

Atelier 5. Mișcare scenică
Atelier 6. Sesiune foto

SĂPTĂMÂNA 4

Atelier 7. Arta Actorului
Atelier 8. Self-tape

Înscrie-ți copilul completând formularul alăturat

Laboratorul de Teatru - Inscrieri

Completeaza

Datele tale personale sunt prelucrate de noi conform Politicii privind prelucrarea datelor personale

 

Aici găsiți documentele necesare înscrierii:

Declarație pe propria raspundere
Regulament Școala de Teatru

Vă rugăm să le printați și copilul Dvs. să ne aducă la primul curs, completat și semnat. Dacă nu aveți posibilitate să le printați, atunci le puteți completa și semna la începutul primului curs.

Întrebări?

Contactați-ne și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

Laboratorul de Teatru - Mesaje

Completeaza

Datele tale personale sunt prelucrate de noi conform Politicii privind prelucrarea datelor personale