Didaktikai anyagok

Ebben a rovatban a didaktikai anyagok gyűjteményét találhatjuk meg. Azzal a céllal gyűjtögettük egybe didaktikai anyagainkat, hogy megkönnyí­tsük a többi pedagógus munkáját.

A didaktikai anyagokat olyan Maros megyei pedagógusok készí­tik elő és küldik be, akik aktí­van dolgoznak és megvan a kellő tapasztalatuk ahhoz, hogy jobbá tegyék az oktató-nevelő folyamatot.  

A közzétett anyagokat több kategóriába is osztályoztuk, ezzel is segí­tve azokat a pedagógusokat, akik szí­vesen próbálják ki a legújabbfajta módszereket.

Jelenleg praktikus ötletekből van gyűjteményünk óvodások és kisiskolások számára, a romániai kerettantervet is figyelembe véve.

Hasonlóságot szeretnénk létrehozni a kézimunkakönyvekkel abban, hogy a művelet nehézségi fokát is feltüntetjük. Minden leí­ráshoz tartozik egy fotógaléria, ahol a folyamatról készült fényképek tekinthetőek meg. A sablonokat le lehet tölteni és fel lehet használni didaktikai célokra.

Ezen az úton szeretnénk bátorí­tani a pedagógusokat, hogy részt vegyenek a gyűjtemény bőví­tésében. Elküldhetik nekünk ötleteiket, és mi közzétesszük a pedagógustársadalom számára. Biztosí­tjuk a helyet és a közzétételt, viszont az önök hozzájárulása nélkülözhetetlen. Mindez a taní­tás-nevelés folyamatának jobbí­tása érdekében.

Taguri