Îndemn pentru o alimentație sănătoasă

,,Explozie de culoare și savoare”™”™ este evenimentul care a avut loc joi, 29.11.2012 la Promenada Mall.  Show-ul culinar a fost organizat de Grădinița cu P.P. nr 10 din Tîrgu- Mureș în colaborare cu Supermarketul Auchan.  Este prima activitate din cadrul unui proiect educațional al Grădiniței cu P.P.nr.10 pentru anul școlar 2012-2013, intitulat :

  „Schimb de experiență educațional cultural: Educație prin cultură-Prieteni fără frontiere”.   Scopul  show-ului culinar a fost acela de a incuraja o alimentație sănătoasă în rândul copiilor prin consumul de legume și fructe, prin intermediul  activităților artistice.

 La această activitate au participat  echipaje de la 13 grădinițe din Tîrgu-Mureș, Luduș, Iernut, Târnăveni precum și indirect, prin lucrări artistice copii de la grădinițe din Brașov, Alba, Bistrița și una din Chișinău. Ca să își la ”š”™la revedere”™ de la anotimpul toamna, decorul a fost specific  iar atmosfera a fost înveselită de educatoarele grădiniței Nr 10 costumate în personajul Morcovel și Gospodina.

Creațiile culinare  artistice realizate de copii împreună cu educatoarele și părinții lor, au conferit spațiului oferit de Promenada, culoare și multă veselie .Nu au lipsit invitații de seamă care au oferit informații  importante  despre nutriție copiilor și părinților: nutriționist Florina Ruță, președintele Asociației Române de Diabet și Nutriție Mureș , Alina Geară, medic pediatru și Molnar Ervin specialist în dietetică. Voluntarii Slavați Copiii Mureș au luat și ei parte la eveniment pictându-i pe copii pe față în ton cu savoarea și culoarea evenimentului.

De mișcare și dans s-a ocupat Laura Bucur de la Zumba Mureș care a ridicat lumea în picioare pe ritmuri de.......zumba.

Salutăm prezența din partea ISJ Mureș a inspectorului școlar general Ștefan Someșan, inspector școlar adjunct Nadia Rață, inspector educativ Adina Pui și inspector învățământ preprimar Irina Trifan, dar și reprezentanți din partea sindicatului  Spiru Haret Mureș , Maria Rezi și Virgil Ignat.Juriul format din reprezentanți ai sponsorilor (Promenada și Supermarchetul Auchan), inspectori școlari au acordat diplome și daruri tuturor echipajelor prezente întrucât lucrările au depășit limitele frumosului și gustosului.Alți sponsori au fost S.C.Saramar Fruct S.R.L, cofetăria Egreta, iar parteneri media ai evenimentului  Radio Tg.Mureș  și Antena1 Tg.Mureș.

 Livia Buzilă