Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10
Str. Secerei nr. 2/B
Tel. 0365-730950
E-mail: [email protected]
Motto: “Educați copilul în așa fel încât să poți privi cu seninătate, cu siguranță și fără teamă în ochii adultului de mâine.”(J. Walberg)
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 este situată în cartierul Tudor Vladimirescu (zona Dacia) în vecinătatea Gimnaziului “Dacia”, a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 9 “Codrișor”și a Studioului de Radio Tg. Mureș. Grădinița este frecventată de copii din toate zonele cartierului și chiar din localități apropiate.
GRĂDINIȚA, pentru copiii care-i trec pragul, constituie prima experiență a vieții în societate. Ea le creează o gamă întinsă de relații noi cu copiii de aceeași vârstă și cu adulții, toți necunoscuți.
Perioada preșcolară (vârsta de aur a copilăriei) este vârsta unor mari achiziții psihocomportamentale fundamentale a căror calitate va influența în mare măsură nivelul de adaptare și de intregrare a copilului în fazele următoare ale evoluției și dezvoltării lui.”Procesul devenirii ca persoană unică, independentă și perfect funcțională își are rădăcinile în copilăria timpurie.” (Tomșa Gheorghe).
VIZIUNEA GRĂDINIȚEI
Este ușor să înveți a merge
Important este încotro te îndrepți
Știm că nu toți copii sunt la fel.
Noi te călăuzim spre reușită și împlinire,
Căci tu ne reprezinți.
,,Lumină în minte, căldura în suflet.”
Obiectivul principal al grădiniței este ridicarea calității muncii instructiv-educativ, în concordanță cu cerințele programei și asigurarea modernizării bazei materiale, în vederea obținerii de performanțe, ținându-se cont de situația concretă din unitate, de condițiile comunității și de familiile peșcolarilor.
MISIUNEA GRĂDINIȚEI
Grădinița este o instituție de educație, are rol de a oferi sprijin educativ pentru copii și părinți. Ea este terenul unor relații educative dintre care fiecare beneficiar-părinte, copil, educator are de învățat și trebuie să se simtă valorificat și important.
Misiunea noastră este de socializare a copiilor preșcolari în vederea integrării și adaptării cu succes, fără dificultate în activitatea școlară și în societate, urmărind obiectivele:
- Formarea personalității copilului ținând seama de nivelul său propriu de dezvoltare, de nevoile sale afective și de activitatea sa fundamentală- jocul;
- Asigurarea unui act educațional de performanță, care să contribuie la formarea unei personalități autonome și creative, la formarea unor copii sănătoși, creativi, active, cooperanți, care să se adapteze ușor la regimul școlar și la orice situație din viață;
- Asigurarea părinților ca educația copiilor se face într-un mediu sigur prin întărirea parteneriatului cu părinții;
- Asigurarea condițiilor necesare pentru dezvoltarea fizică, psihică, morală și intelectuală a copiilor;
- Evitarea exprimărilor, prejudecăților de tip discriminator și încurajarea diversității;
- Dezvoltarea personalității copilului sub premise ,,învață-l să învețe singur”;
- Șanse egale de dezvoltare globală și intelectuală a tuturor copiilor;
- Dezvoltare de parteneriate cu: familia, comunitatea, școli, grădinițe din județ țară și străinătate.
Baza materială a grădiniței
- 8 săli de grupă- dotate cu mobilier adecvat centrelor de interes, cu jocuri și jucării specifice vârstei preșcolare
- Bibliotecă dotată cu peste 300 de cărți de specialitate atât pentru cadrele didactice cât și pentru preșcolari și părinți.
- Curtea grădiniței- amenajată cu aparate de joacă specifice preșcolarilor: topogane, leagăne, nisipar, spații de joacă
- Anexe -grupuri sanitare,bucătărie, spălătorie, birouri administrative
- Aparatură tehnică: 2 calculatoare, 4 TV, 1 DVD player, etc.
- Construcția grădiniței a fost reabilitată în anul 2007-2008
Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.

Istoricul grădiniței
1 martie 1972. Zi de mărțișor….și în dar-iată: O nouă grădiniță pe harta Tg-Mureșului!, s-a înființat într-o clădire unde a funcționat ,,o moară” fiind transferată apoi într-un atelier de tâmplărie a industriei locale, de pe strada Lungă din cartierul Tudor Vladimirescu.
Grădinița funcționa cu 11 grupe de copii, aproximativ 300 și era condusă de d-na directoare STEFĂNESCU ELISABETA, iar 3 ani mai târziu în anul 1976 a
fost numită d-na POP IOANA.
La 1 septembrie 1976 s-a dat în folosință clădirea nouă de pe strada Secerei nr.2/B. La deschidere, grădinița a fost foarte solicitată funcționând la capacitatea de 240 de copii cu 8 grupe.
Din 1979 grădinița a fost condusă de d-na STAN CORNELIA până în anul 1989, grădinița funcționând la capacitate maximă fiind 11 grupe a câte 56 de copii înscriși, unele grupe funcționând și în incinta Creșei Nr.4 și trei grupe la Grădinița P.N.Nr.3 de pe strada Lungă...
Grădinița a fost condusă din data de:
- 01.09.1989 – d-na dir. NEACȘA MARIA
- 1.03.1990 – d-na dir. BOROȘ MARIA -grădinița funcționând cu 8 grupe.
- 01.09.1990 - d-na dir. MOLDOVAN VOICHITA – 7 grupe
- 01.04.2003 – d-na dir. MATEI VIORICA - 7 grupe
- 01.04.2008 – d-na dir. BUTA GABRIELA - 8 grupe
- 01.09.2009 – d-na dir. CHIRTEȘ CODRUȚA - 10 grupe
În prezent grădinița funcționează cu 10 grupe, de copii fiind înscriși în anul școlar 2009-2010, 238 preșcolari, șase grupe-secția română și patru grupe –secția maghiară.
Grădinița noastră a fost și este o unitate de aplicație pentru elevele Liceului Pedagogic “Mihai Eminescu” clasele a IX-A și A-XII-Adin anul 1976 sub îndrumarea profesorilor mrtodiști ai liceuluiși a educatoarelor de la secția română și maghiară.
Țelul nostru este să fim o unitate preșcolară de referință integrat nevoilor sociale ale comunității, care să rezolve pregătirea de astăzi pentru viitorul de mâine la standarde europene.
Lasă un comentariu
Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.
Pagina 1 din 1 1