Festivalul Fantezia Primăverii

Liceul cu Program Sportiv “Szasz Adalbert” Târgu Mureș organizează, în data de 19 februarie 2011, cea de-a treia ediție a  Festivalului FANTEZIA PRIMĂVERII, o sărbătoare a dansului, jocului și bucuriei.

Scopul principal al acțiunii este încurajarea și sprijinirea activităților cu caracter sportiv la nivelul grădinițelor și antrenarea preșcolarilor în concursuri și competiții organizate în colaborare cu elevii liceului, obiectivele fiind formarea și dezvoltarea unor relații de cooperare și prietenie, participarea activă a preșcolarilor la activități sportive, cultivarea spiritului de echipă, respectarea regulilor în cadrul probelor de concurs, atragerea efectivă a elevilor liceului în organizarea  activităților extrașcolare.

Au fost invitate să participe echipe de preșcolari ai grupelor pregătitoare din grădinițele municipiului Târgu Mureș. Momentele pe care copiii, sub îndrumarea educatoarelor, le pot prezenta în concurs, în prezența juriului și a părinților, sunt variate: gimnastică ritmică, dans modern, dans sportiv, balet, gimnastică sportivă, jocuri pentru copii, majorete.Tematica aleasă de organizatori pentru ediția din acest an este „lumea celor care nu cuvântă”.
În program vor fi incluse și momente speciale: demonstrații sportive de gimnastică ritmică, gimnastică artistică, fotbal, atletism, karate, dans sportiv prezentate de elevii LPS și recitalul susținut de Ansamblul”Codrișorul”de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.9

Organizatorii speră ca această ediție a festivalului să se bucure, cel puțin, de succesul edițiilor precedente, la care au participat, în fiecare an, peste 300 de preșcolari din grădimițele municipiului Târgu Mureș și împrejurimi.
Această frumoasă activitate va fi urmată de susținerea probelor de aptitudini sportive pentru înscrierea  elevilor în anul școlar 2011-2012 la Liceul cu Program Sportiv “Szasz Adalbert”. 

Testarea se va derula conform următorului program:
Pentru clasele I-IV ( secția română, secția maghiară)
- admitere: 22 și 23 februarie 2011 ,orele 16.30 în  Sala de Sport a liceului, pe Str. Paul Chinezu 9/A

Pentru clasele  V-VIII  ( secția română, secția maghiară)
- admitere:5 și 6  aprilie 2011, orele16.30 în Sala de Sport a liceului,  pe Str. PaulChinezu 9/A
                      
Ramurile sportive pentru care pot opta copiii sunt următoarele:
Clasele I-IV                                        Clasele V-VIII
Gimnastică ritmică (fete)                    Gimnastică ritmică(fete)
Gimnastică artistică  (băieți)               Gimnastică artistică(băieți)
Fotbal(fete,băieți)                               Fotbal(fete, băieți)
Atletism ( fete, băieți)                         Atletism ( fete, băieți)
                                                           Baschet (fete, băieți)
                                                           Handbal ( fete, băieți)

Înscrierile elevilor se pot face zilnic, între orele 9-14, la secretariatul liceului, pe strada P. Chinezu 9A/ Eminescu 30A
Informații suplimentare  la secretariatul instituției sau la nr.de tel. 0265/217863