Interdisciplinaritate în inginerie – Inter-Eng 2014

 

În perioada 9-10 octombrie 2014, la Universitatea „Petru Maior” din TârguMureș se desfășoară cea de-a opta ediție a conferinței internaționale: Interdisciplinaritate în inginerie – Inter-Eng 2014 Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România. Tema principală a conferinței o constituie descoperirile recente și inovațiile din tehnologie.  Conferința se desfășoară sub sloganul: „Viitorul regiunilor și al țărilor depinde din ce în ce mai mult de idei și inovații care facilitează creșterea economică”. Există o nevoie constantă a regiunilor din întreaga lume să se dezvolte și să rămână competitive pe piața globalizată.

 

Aceasta se poate susține numai prin inovare constantă. Noile tehnologii, care sunt în prezent în curs de dezvoltare sau vor fi dezvoltate în viitorul apropiat, vor remodela semnificativ mediul social și economic. Prin selectarea acestei tematici organizatorii conferinței își propun să creeze un forum de dezbateri care să realizeze convergența cu programul pentru tehnologii viitoare și emergente lansat de Comunitatea Europeană.  Problemele vizate urmăresc avantajul competitiv prin descoperirea de noi posibilități tehnologice, prin concentrarea pe cercetare dincolo de ceea ce este cunoscut, acceptat sau adoptat pe scară largă, a unui nou mod de gândire care să deschidă căi promițătoare către tehnologiile de inovare.

 

În această ediție a conferinței sunt prezentate 160 lucrări științifice, distribuite pe 12 secțiuni, pe durata a două zile, lucrările fiind prezentate de cercetători din 15 țări: Algeria, Columbia, Egipt, India, Iran, Malaiezia, Maroc, Norvegia, Romania, Federația Rusă, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria, Ucraina.  Lucrările conferinței sunt publicate în prestigioasa revistă Procedia Technology, editată de Elsevier. Keynote speaker sunt: Prof. dr. ing. dr. h. c. Ioan Curtu - Academia de Științe Tehnice din România, Prof. dr. Miguel íngel Sellés Cantó, Universitatea Politehnică din Valencia, Spania Prof. dr. habil. László Kovács, Universitatea din Miskolc, Ungaria Prof.dr.ing. Predrag DaÅ¡ić, Universitatea Tehnică din Trstenik, Serbia Prof.dr. Yan Zhang, Centrul de cercetare Simula, Norvegia Dr. Béla Genge, Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, România.

 

Ceremonia de deschidere are loc joi, 9 octombrie, ora 9, Aula Magna, str. Nicolae Iorga, nr. 1, Tîrgu-Mureș. Informații suplimentare: http://inter-eng.upm.ro/2014/


Programul conferinței: program/Brochure.pdf Tîrgu-Mureș, 6.10.2014 inter-eng.upm.ro/2014/files/technicalProf.dr.ing.

 

Liviu MOLDOVAN Președintele comitetului științific,
Prorector la Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu-Mureș 

Taguri