COLEGIUL ECONOMIC „TRANSILVANIA”

 

Expansiunea progresului pe plan universal, pune în fața învătământului probleme de o amploare deosebită. Școala românească face eforturi deosebite pentru promovarea acelor schimbări, care să conducă la creșterea performanțelor întregului sistem de învățământ.

Colegiul Economic „Transilvania” Targu Mures promovează modernizarea procesului de învățământ prin adecvarea continuă la noile descoperiri ale științei și tehnici, a tuturor valorilor sociale, concomitent cu asimilarea progreselor înregistrate în direcția fundamentării procesului de dezvoltare a personalității umane.

Baza materiala

Școala dispune de două corpuri de clădiri cu 31 săli de clasă dintre care zece sunt săli specializate pentru studiul unor discipline de învațământ ca : economia, istoria, limba și literatura română, matematica, contabilitate, merceologie, tehnologie turistică, dreptul, biologia, geografia.

 

Școala este dotată cu două laboratoare pentru fizică și chimie, trei laboratoare de instruire practică în domeniul alimentației publice, patru cabinete de informatică(65 calculatoare), sașe cabinete de instruire practică în domeniul comerțului și alimentației publică, opt cabinete pentru studiul limbilor moderne, cabinet de orintare și consiliere psiho-pedagogică și cabinet medical. opt săli pentru “Firmele de exercițiu”.

 

Biblioteca școlii are un număr de peste 40.400 volume. Baza materială cuprinde de asemenea o sală de gimnastică, un internat cu două corpuri de clădire în care pot fi cazați peste 300 elevi și o cantină modernă în care servesc masa 120 elevi/serie. Școala și internatul sunt conectate la INTERNET prin cablu, elevii având posibilitatea de comunicare internațională non stop.

Material trimis de către instituție.