Voteaza afirmațiile utilizatorilor

0.4%
0.4 %
2 voturi
Pop Mihaela, 17 ani, Liceul Sportiv
0.6%
0.6 %
3 voturi
Căliman Alexandru Stelian, 10 ani, Gimnaziul Dacia
0.4%
0.4 %
2 voturi
Potorac Dan, 11 ani, Gimnaziul "George Cosbuc"
41.6%
41.6 %
213 voturi
Fisca Ciprian, 18 ani, Colegiul National "Alexandru Papiu Ilarian"
57%
57 %
292 voturi
Ilies Raul, 18 ani, Colegiul Economic "Transilvania"
Numar voturi: 512

Mihaela Pop

Numele: Mihaela
Prenumele: Pop 
Vârsta: 17 
Școala: Liceul Sportiv
 
Argument:
Cred ca jocurile pe calculator sunt agresive, numai atunci cand iti petreci foarte mult timp in fata calculatorului. Daca te joci doar din cand in cand nu cred ca pot influenta negativ pe cineva.
Sunt foarte multi copii mici, de 7-8 ani, care acum se formeaza ca si caracter si sunt lasati singuri acasa, deoarece parintii sunt toata ziua la servici si neavand cine sa-i controleze isi petrec tot timpul la calculator. Unii se joaca din pacate, numai jocuri cu batai sau impuscaturi si ajung intr-un final sa se identifice cu personajele din jocurile pe calculator. Consider ca acelasi lucru se intampla si cu copiii care se uita la desenele animate de la TV, pline de violenta. Pentru acesti copii: " Jocurile pe calculator si desenele animate cu multa violenta si stat mult in fata televizorului si a calculatorului, chiar le stimuleaza agresivitatea!"

Alexandru Căliman

Numele: CĂLIMAN
Prenumele: ALEXANDRU STELIAN
Vârsta: 10
Școala: GIMNAZIUL DACIA
E-mail: calexandru_99@yahoo.com

Argument:

Persoana care joaca un joc este cea care ucide cu sange rece alti adversari pentru a castiga.

Dan Potorac

Numele: Potorac
Prenumele: Dan
Vârsta: 11 ani
Școala: Gimnaziul Geogre Cosbuc

Argument:
Din punctul meu de vedere cred intr-adevar ca jocurile agresive dau o dependenta, iar pentru cei mai slabi de caracter si o necesitate de asta tot timpul in fata calcuralorului si de a nu te putea controla cit trebuie sa stai in afata calculatorului. in afara de sta sunt foarte multi copii care vor sa imite ce vad in acel joc , cu toate ca nu-si dau seama de pericolul sau chiar de riscul folosirii "acestor instrumente" ale acestor jocuri. eu cred ca parinrii ar trebui mult mai atent sa-si supravegheze copii care stau in fata calculatorului si joaca astfel de jocuri, iar daca s-a ajuns la aceasta situatie atunci parintii trebuie sa aiba ce mai mare rabdare din lume si sa le explice copiilor despre riscurile la care sunt expusi copiii atit din punct de vedere psihic cit chiar si fizic

Ciprian Fisca

Numele: Fisca
Prenumele: Ciprian
Vârsta: 18 ani
Școala: Colegiul National "Alexandru Papiu Ilarian"

Argument:
Utilizatorii acestor jocuri devin in timp imuni la violenta, la scenele dramatice, socante, sadice uneori. Mai mult, producatorii au grija ca dorinta de a vedea suferina si sangele "virtuale" sa fie stimulata.
In acest context consider extrem de periculos faptul ca jocul video, lupta cu adversarul virtual devin referentiale pentru jucator acesta raportandu-se la ele in viata reala. Astfel, centaurul sau mafiotul ce trebuie ucisi pot trece cu usurinta de ecranul calculatorului, tinta devenind reala caci psihicul jucatorului nu mai face distinctie clara intre realitatea adevarata si lumea sa virtuala pe care o controleaza. Consecintele au fost, nu o data, tragice.

Raul Ilieș

Numele: Ilies
Prenumele: Raul
Vârsta: 18 ani
Școala: Colegiul Economic "Transilvania"

Argument:
Problema numarul unu a parintilor din ziua de azi este : ce face copilul meu in timpul petrecut la calculator? Multi isi pun aceasta intrebare dar nu iau masuri de prevenire deoarece au incredere in copilul lor , care, captat de aceasta lume virtuala in care ai puteri fabuloase, ceva in genul unui basm , "Praslea " modern, dar care nu lupta de partea binelui ci a raului, uita ca mai exista si carti sau sporturi pe care le pot face in acel timp.
Aceste jocuri nu ar trebui comercializate. Copii vad, curiosi incearca iar rezultatul il stim cu totii:devine dependent si chiar iau exemplu din acel joc. Asa ajunge un copil de 10 ani sau mai putin chiar, sa vrea toata ziua la calculator si sa aiba un comportament agresiv fata de colegi , parinti sau jucarii.
Eu cred ca toti copii se pot controla si se pot salva din aceasta lume, daca descoperim la timp cauza.Copii trebuie supravegheati si indrumati spre diverse activitati care sa le stimuleze creativitatea, atentia , limbajul.
Jocurile video reprezinta un real pericol. Am citit despre copii care au ucis deoarece asa au vazut in joc. E socant. E de necrezut ca s-a putut ajunge aici, fiind cazuri si de adulti nu doar copii
Oricum in ziua de azi toate sunt intoarse pe dos. Daca te uiti la televizor doar despre asta auzi:violenta , crime.
E o lume in care trebuie sa stii sa traiesti si sa te mentii in limitele normalului.

Taguri