1, 2, 3… hai la Zoo!

123 hai la Zoo-coperta

O nouă carte a lui Eric Carle la Cartea Copiilor București, 4 august 2011 – Editura Cartea Copiilor lansează “1, 2, 3… hai la Zoo!”, un nou titlu din colecția Eric Carle.

Cartea Copiilor este editura care a publicat pentru prima dată în limba română titlurile lui Carle, unul dintre cei mai populari autori de cărți pentru copii din întreaga lume. Eric Carle este apreciat pentru originalitatea ilustrațiilor și designul inovativ al cărților sale.

Colajul, tehnică unică în literatura pentru copii, este emblema sa. Cea mai cunoscută carte semnată de el este „Omida mâncăcioasă”, prezentă în topul celor mai citite zece cărți pentru copii din toate timpurile. „Cât este ziua de lungă, tot ce facem este să privim în jurul nostru. De aceea, consider că este esențial ca tot ce atingem cu privirea să fie încântător, rafinat, atractiv, dar și relevant”, declară Eric Carle, referitor la arta sa.

Noua carte “1, 2, 3… hai la Zoo!” îi învață pe cei mici să numere, urmărind cele zece vagoane ale trenului care merge spre grădina zoologică. Fiecare vagon găzduiește animale și păsări, copiii fiind invitați să le identifice pe fiecare în parte. Astfel, pe lângă numerele de la 1 la 10, cei mici vor putea cunoaște și diferitele specii de animale sălbatice și păsări exotice. În plus, cartea este cartonată integral și are colțurile rotunjite, fiind rezistentă și sigură pentru copiii de cele mai mici vârste. 

Eric Carle, acum în vârstă de 82 de ani, a primit numeroase distincții și premii de-a lungul carierei sale de scriitor și ilustrator, printre care premiul I la categoria "Cărți illustrate" în cadrul "International Children's Book Fair" din Bologna, Italia (1970), “Silver Medal” - din partea orașului Milano (1989), “Regina Medal” - din partea Catholic Library Association (1999) sau titlul de „Remarcabilul prieten al copiilor”, oferit de Muzeul Copiilor din Pittsburgh (1999).Cartea, recomandată copiilor între 0 și 6 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la prețul de 21 lei.

Despre Cartea Copiilor


Editura Cartea Copiilor este o editură tânără care, din 2007, oferă micilor cititori români cărțile unora dintre cei mai populari autori și ilustratori internaționali. Editura Cartea Copiilor a tradus titluri clasice din literatura pentru copii a lumii, cărți consacrate de-a lungul deceniilor, cum ar fi seria iepurașului Miffy, de Dick Bruna, "Omida mâncăcioasă” (Eric Carle) sau „Iepurașul de catifea” (Margery Williams). Cartea Copiilor se deosebește de celelalte edituri de cărți pentru copii din România prin accentul pus pe ilustrații, la fel de valoroase ca mesajele transmise. Toate titlurile au fost alese în așa fel încât să cultive gustul copiilor pentru frumos și pentru artă, printr-o diversitate de stiluri de ilustrare: tehnica colajului, folosită de Eric Carle, unică în literatura pentru copii, desenul minimalist al lui Dick Bruna, arta lui Silke Leffler inspirată din design textil, delicatețea acuarelei utilizate de Anita Jeram și ígnes Keszeg sau stilul abundent în detalii, abordat de japoneza Nami Adachi și de finlandezul Mauri Kunnas.

Mai mult, Cartea Copiilor oferă celor mici jucării de pluș, puzzle-uri, jocuri sau planșe de colorat cu personajele lor preferate, toate disponibile la www.carteacopiilor.ro.


Pentru informații suplimentare:

Diana Bucuroiu
Telefon: 0723 019 713
E-mail: diana.bucuroiu@carteacopiilor.ro
www.carteacopiilor.ro

 

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook