Prima mea carte despre forme

Prima mea carte despre forme

București, 23 iunie 2011 – “Prima mea carte despre forme” vine în completarea colecției Eric Carle de la Cartea Copiilor, alături de „Prima mea carte despre numere” și „Prima mea carte despre culori”, unele dintre cele mai apreciate cărți ale editurii până în prezent. Astfel, cei mici vor putea învăța să recunoască diferitele forme din jurul lor, printre care cercul, semicercul, pătratul sau semiluna. 

"Copiii se confruntă adesea cu teama de necunoscut. În cărțile mele încerc să combat această teamă și s-o înlocuiesc cu o atitudine pozitivă. Copiii au o curiozitate instinctivă și o tendință naturală către creativitate. Vreau să le arăt copiilor ca a învăța lucruri noi e ceva fascinant și distractiv", declară Eric Carle.
"Prima mea carte despre forme" este concepută astfel încât copiii să poată învăța să numească unele dintre cele mai obișnuite forme printr-un joc simplu și amuzant. Cartea are un design inedit: paginile sunt tăiate pe jumătate, cei mici fiind invitați să găsească forma din partea de sus a fiecărei pagini, căutând printre ilustrațiile din partea de jos. Mai mult, "Prima mea carte despre forme" este cartonată integral și are colțurile rotunjite, ceea ce o face rezistentă și sigură pentru copiii de cele mai mici vârste.
Ilustrațiile cărții sunt obținute prin colaj, tehnică unică în literatura pentru copii și emblema lui Eric Carle. Hârtia cu diverse modele și texturi este pictată, apoi decupată, iar fragmentele obținute sunt combinate în diferite imagini sugestive. Eric Carle, acum în vârstă de 80 de ani, a primit numeroase distincții și premii de-a lungul carierei sale de scriitor și ilustrator, printre care premiul I la categoria "Cărți illustrate" în cadrul "International Children's Book Fair" din Bologna, Italia (1970), “Silver Medal” - din partea orașului Milano (1989), “Regina Medal” - din partea Catholic Library Association (1999) sau titlul de „Remarcabilul prieten al copiilor”, oferit de Muzeul Copiilor din Pittsburgh (1999).
Cartea, recomandată copiilor între 0 și 6 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la prețul de 21 lei.

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

FacebookGoogleTweeterPinterestShareThisEmail