Regulamentul programului de vacanță “Aventură și atelier de creație”

Crearea unei atmosferi plăcute în cadrul programului de vacanță “Aventură și atelier de creație”  nu este posibilă fără respect reciproc. Buna desfășurare a activităților include și necesitatea respectării stricte a unor reguli. Aceste reguli sunt esența comportamentului decent și responsabil în orice activitate de recreere. Sunt acte pe care doar în cadru organizat și sub supravegherea consilierilor le pot insuși în același timp teoretic și practic.
Condiții de participare la programul de vacanță:

Copilul dvs trebuie să aibă la el următoarele documente:
 
1. formularul de înscriere tipărit și semnat de cel putin unul dintre părinți
     (sau tutorele legal al copilului)
2. adeverință medicală că este apt pentru efort fizic (de la medicul de familie)
3. acordul părinților privind participarea copilului la programul de vacanță (descarcă aici)
4. dovada efectuării plății

Reguli generale

1. Programul de vacanță “Aventură și atelier de creație” respectă legile în vigoare, în ceea ce priveste consumul de alcool, tutun, droguri etc. Participanților nu le va fi permisă deținerea și utilizarea nici uneia dintre ele.
2. Toate activitățile programului de vacanță sunt opționale și se bazează pe participare voluntară.
3. Participanții sunt rugați:

a. Să respecte drepturile și bunurile celorlalte persoane. Ei vor fi responsabili pentru distrugerile și pierderile provocate companiei Reea, restaurantului Asteri sau celorlalte persoane. Daunele vor fi imputate părinților sau tutorilor legali.

b. Să păstreze curățenia în toate spațiile pe care le folosesc, inclusiv cele naturale, după principiul "Nu Lăsa Urme!"

c. Să se implice activ în procesul decizional al programului de vacanță, cu mențiunea ca coordonatorii programului de vacanță “Aventură și atelier de creație” au ultimul cuvînt în ceea ce privește siguranța grupului sau a fiecăruia individual

d. Să respecte îndrumările coordonatorilor în ceea ce privește siguranța și securitatea individuală sau a grupului

e. Să nu poarte bijuterii în timpul activităților de exterior, pentru a evita pierderea lor sau accidentarile. Este de dorit ca bijuteriile valoroase să fie lăsate acasă.

f. Să comunice, sincer și la timp, apariția oricărei probleme, accidentări sau nelămuriri, de orice natură.

4. Violența sau amenințările cu violența vor conduce automat la excluderea din programul de vacanță și trimiterea acasă a celor vinovați. Programul de vacanță „Aventură și atelier de creație” își rezervă dreptul de a acționa în acest mod dacă regulile  sunt încălcate voluntar sau se pune în pericol siguranța grupului sau a vreunuia dintre participanți.

Reguli speciale:


 “Aventură și atelier de creație” cuprinde atât activități de creație, cât și activități dinamice jocuri de mișcare în aer liber, tehnici de coardă și drumeție.

Fără telefoane mobile

Copiii nu au nevoie de telefoane mobile la programul de vacanță. Daca totuși ei le posedă, acestea sunt admise cu conditia predării acestora la începutul activităților coordonatorului activității (reducînd considerabil riscul de pierdere) și folosirea lor doar în perioada destinată comunicării. În timpul activităților utilizarea telefoanelor scade atenția copiilor, ducând la disfuncționalități în activitate și pot cauza accidente prin distragerea atenției.

Medicamentele trebuie predate coordonatorilor de activități


“Aventură și atelier de creație” dispune de o trusă de prim ajutor care acoperă situațiile ce pot apărea și pot fi gestionate de echipa de coordonatori. În situații mai grave se apelează la un medic.

Medicamentele se predau coordonatorului de activități în momentul sosirii, în situația când copilul dvs este sub tratament pe perioada atelierului de creație. Tratamentul va fi administrat conform prescripției medicului. Ele vor fi administrate după caz sau returnate la finalul zilei, evitând astfel consumul necontrolat.

Drumeția- căutare de comori


”¢ Obligatoriu participanții la  “Aventură și atelier de creație”  vor avea asupra lor la deplasările pe teren un rucsac în care vor fi : o haină de ploaie, o haină mai groasă, șosete de schimb, o șapcă de soare, apă
”¢ Deplasarea se va face în grup compact;
”¢ Înainte de părăsirea grupului pentru orice motiv va fi cerut consimțământul conducătorului grupului.
”¢ Nu se va începe traversarea zonelor periculoase până când conducătorul grupului nu-și dă acordul.
”¢ În cazul situațiilor deosebite va fi anunțat conducătorul grupului.
”¢ Nu se admite fuga de ceilalți participanți în nici o situație.
”¢ În cazul rătăcirii de grup se va încerca întoarcerea la sediul atelierului numai dacă se cunoaște foarte bine drumul înapoi. În caz contrar se va aștepta în acelasi loc, anunțând conducătorul grupului.
”¢ Se interzice cu desăvârșire aruncarea gunoaielor pe jos pe tot parcursul programului de vacanță.
Regulile generale sunt valabile la toate activitățile programului de vacanță. Cei care încalcă regulile, vor fi sancționați. Sancțiunile pot merge de la mustrări și până la excluderea participantilor din toate activitățile atelierului de creație, fără returnarea banilor pentru perioada de timp la care nu au participat la activități. 

Taguri