Tratarea negilor genitali

Nu există tratament care să eradicheze infecția cu HPV astfel că singurul tratament este de a înlătura leziunile cauzate de virus. Din păcate, nici chiar înlăturarea negilor nu împiedică neapărat răspândirea virusului și negii genitali reapar frecvent. Nici unul din tratamentele care există nu este ideal sau net superior altora.
Un tratament ce poate fi aplicat de pacient este o soluție de 0.5 % sau gel de podofilox (podophyllotoxin). Acest medicament se aplică pe negi de două ori pe zi timp de 3 zile urmat de 4 zile fără tratament. Tratamentul trebuie continuat până la 3-4 săptămâni sau până când leziunile dispar. Podofilox se poate aplică și o dată la două zile timp de 3 săptămâni. Alternativ, o cremă cu 5% imiquimod (o substanță care stimulează producția corpului de citokine, substanțe chimice care direcționeaza și întaresc răspunsul imunologic) se aplică similar de catre pacient de trei ori pe săptămână la culcare și apoi se spală cu săpun și apă, la 6-10 ore de la aplicare. Aplicațiile se repetă până la 16 săptămâni sau până când leziunile dispar.
Numai un medic cu experiență poate executa unele din tratamentele pentru negii genitali. Acestea înclud, de exemplu, aplicarea unei cantități mici de soluție 10-25% de rășină de podofilină pe leziuni, și apoi, după o perioadă de câteva ore, se spală. Tratamentele se repetă săptămânal până când negii genitali dispar. O soluție de 80-90% de acid tricloroacetic sau acid bicloroacetic se poate de asemenea aplica săptămânal de către medic, pe leziuni. Injectarea de gel cu 5- fluorouracil epinefrina în leziuni s-a demonstrat a fi de asemenea eficientă în tratarea negilor genitali.
Interferonul alpha, o substanță care stimulează răspunsul imunitar al organismului, a fost și el folosit în tratarea negilor genitali. Regimurile de tratament cer injecții cu interferon în leziune o dată la două zile, pe o perioadă de 8-12 săptămâni.

Chirurgical
Intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru înlăturarea negilor mai mari, negi care nu răspund la medicații sau, dacă sunteți gravidă, negii la care copilul poate fi expus în timpul nasterii.

Opțiunile chirurgicale includ :
Inghețarea cu azot lichid (crioterapie). Inghețarea lucrează prin producerea unei pojghițe care se formează în jurul negului. Pe măsură ce pielea se vindecă, leziunile se desprind lăsând să apară pielea cea nouă. S-ar putea să aveți nevoie să repetați tratamentele crioterapeutice.

Electrocauterizarea. Această procedură folosește curentul electric pentru a arde negii.
Excizia chirurgicală. Medicul poate utiliza instrumente speciale pentru a extirpa negii. Veți avea nevoie de anestezie locală pentru acest tratament.

Tratamentele cu laser. Această abordare poate fi scumpă și de regulă este rezervată negilor foarte extinși și celor care răspund greu la tratament.

Tratamentul modificărilor precanceroase (displazia) ale cervixului legate de infecția cu HPV.

Femeile care prezintă modificări, de la moderat la sever, în colul uterin, necesită tratament pentru a se asigura că aceste celule nu devin cancer invaziv. În acest caz, tratamentul, de regulă, implică înlăturarea pe cale chirurgicală sau distrugerea țesutului implicat.

Conizația este o procedură care înlătură zona precanceroasă folosind un bisturiu, un laser sau o procedură cunoscută sub numle de LEEP (procedura de excizare electrochirugicală cu fir metalic, care foloseste un curent electric ce trece printr-un fir subțire ce acționează ca un cuțit.

Crioterapia (înghețarea) sau terapia cu laser pot fi utilizate pentru a distruge zonele de țesut care conțin modificări potențial precanceroase.