Inimioară din felie de pâine

Inimioara din felie de pâine

 

Luăm o felie de pâine. Cu ajutorul unei forme de prăjituri decupăm din ea o inimioară. Inimioara o lăsăm la uscat o zi sau două. Dacă nu avem suficient timp la dispoziție o putem usca și în prăjitorul de pâine pe cea mai mică treaptă. 

După ce s-a uscat bine o ornăm cu creioanele pentru decor, după modelul dat, dar la fel de bine putem desena modele florale, linii, cercuri sau spirale. Creioanele de decor cu glazură de zahăr le putem cumpăra din comerț, din marile lanțurile de magazine. Ele se găsesc de obicei pe rafturile cu ornamente pentru prăjituri. Înfigem în partea de jos a formei un băț de frigăruie și  această turta dulce stilizată e gata! 

Cu puțină muncă în plus putem să facem glazura de zahăr și acasă. Putem pune in ea câțiva picuri de colorant alimentar sau vopsea de ouă. Rețeta pentru glazura de zahăr este identică cu cea folosită pentru ornarea turtelor dulci tradiționale. 

 

Atenție!

 

Inimioara creată de noi, nu este comestibilă! Este doar o idée deosebită de cadou pentru 8 Martie.

 

Material realizat de Imola Ognean - profesor preșcolar

Acordă o notă

Media Rating: 5.4/10 (total: 13)

Taguri