GRĂDINIȚA CU P. P. "LUMEA COPIILOR"

Str. Voinicenilor nr. 43
loc. Tîrgu-Mureș
jud. Mureș
Telefon:
0365/730.955
E-mail:[email protected]

Misiunea grădiniței:

 „Lumea mea se gânește la lumea ta. Doresc ca lumea mea să fie o poveste în care să intri cu plăcere, cu drag și cu interese. Doresc ca ea să fie pentru tine un izvor de cunoaștere, o rampă de lansare a întrebărilor și  bucuria descoperirii răspunsurilor. Mi-ar plăcea să ieși din lumea mea cu amintirea unei frumoase copilării.”

Viziunea grădiniței:

Noi nu-i educăm pe copii pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari și nimic nu ne permite să știm cum va fi lumea lor. Îi învățăm să se adapteze!
Înțelegeți deci, că ceea ce poți face azi și acum nu mai poți face niciodată! Timpul nu se repetă!

Despre noi

Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, situată în cartierul Unirii, începând cu data de 1septembrie 2009, și-a schimbat denumirea în Grădinița Lumea copiilor, Gyermekvilag Ovoda.
În anul școlar 2008-2009, grădinița a fost cuprinsă în programul guvernamental de reabilitare și, prin implicarea deosebit de eficientă a Primăriei municipiului Tg-Mureș, a Inspectoratului Școlar Județean Mureș și a conducerii unității, trecătorii de  pe  strada Voinicenilor, la numărul 43, pot admira impunătoarea, noua, frumoasa și eleganta grădiniță Lumea copiilor. Ea și-a deschis porțile în ziua de 1 octombrie 2009, când, în prezența oficialităților mureșene, a fost inaugurat noul spațiu al grădiniței.
Mulțumim pe această cale acelora care și-au lăsat o parte din suflet și o parte din puterea creației în acest colț de urbe: domnului primar Dorin Florea, domnului inspector școlar general Matei Dumitru, domnului viceprimar Maior Claudiu, domnului director Racz Lucian, doamnei Miheț Dana, doamnei Matei Delia, domnului Deușan Simion, domnului Berczki, domnului Moga Aurel, domnului  Pașcanu Lucian, domnului Moldovan Lucian, doamnei Ujică Felicia, doamnei inspector școlar de specialitate Filimon Natalia, doamnei inspector școlar de specialitate Astăluș Anica, doamnei inspector școlar de specialitate Kovacs Julia, doamnei director Gabor Laura, domnului Mureșan (cel care ne-a ajutat la amenajarea spațiului verde al grădiniței) și, de asemenea, mulțumim tuturor părinților care au dat dovadă de omenie, înțelegere, ajutor și colaborare.

Grădinița de ieri...o păstrăm în amintire.
Grădinița de azi...am construit-o pentru copiii de azi și copiii de mâine.

Grădinița Lumea copiilor are o suprafață de 1000mp, iar spațiul de joacă din curtea grădiniței (dotat cu aparate de joacă pentru copii, zonă verde, zonă umbroasă, plante și vegetație tânără) este de 800mp.
Noua clădire, construită la standarde europene, este alcătuită din: 8 săli de grupă (sală de spectacol), 3 grupuri sanitare pentru copii (dotate cu obiecte sanitare specifice vârstei preșcolare), cabinet medical, izolator, spălătorie, călcătorie, bucătărie proprie, cabinet de consiliere psihopedagogică, birouri, cameră de material didactic.
Sălile de grupă sunt spațioase, luminoase, dotate cu mobilier nou sau parțial nou. Fiecare sală are denumiri distincte, denumiri ce personalizează atât  grupa, cât și spațiul: sala Maria, sala Lizuca, sala Voinicel, sala Neghiniță, sala Micul Prinț, sala Lumea copiilor, Kikellet csoport și Szivarvany csoport.
Hrana preparată pentru copii corespunde nevoilor nutritive ale acestora, meniul fiind extrem de bine diversificat, cu ingrediente necesare creșterii și dezvoltării armonioase a copiilor: fructe, lactate, carne, legume, ouă, pește, făinoase. Caloriile meniului zilnic sunt calculate foarte corect de către asistenta medicală a unității, iar meniul este stabilit de către directorul unității împreună cu administratorul și  asistenta  grădiniței. De asemenea, meniul se stabilește și în funcție de anotimp, accentul căzând pe fructe, carne, ouă, nu pe dulciuri sau produse de patiserie.
Odată cu modernizarea grădiniței, s-au depus eforturi atât din partea conducerii unității, a cadrelor didactice, cât și a părinților, pentru îmbunătățirea bazei materiale a grădiniței. În acest sens, s-a suplimentat numărul de lenjerie pentru copii, veselă, covoare, perdele, dulapuri pentru vestiere, rafturi pentru jucării și multe altele.
Eforturile tuturor celor menționați s-au realizat cu scopul îmbunătățirii confortului fizic, psihic și moral al copiilor.
Educația copiilor este asigurată de către corpul didactic al grădiniței: 16 educatoare (cu studii superioare), doi profesori specialiști, un profesor psiholog, un profesor de gimnastică ritmică.

De reținut! (Celor care sunt interesați și curioși!)

Înscrierea copiilor în grădiniță nu va fi condiționată de lipsa  de spațiu;
Se înscriu copiii care au vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani;
Se înscriu copiii din cartierul Unirii;
În cursul lunii mai se va prezenta anunțul cu actele necesare pentru dosar, precum și ziua înscrierii copiilor în grădiniță pentru următorul an școlar;
Celor interesați le atragem atenția faptul că ne-ar bucura colaborarea cu dumneavoastră, iar în acest scop, vă rugăm să ne vizitați în cursul lunii martie și să solicitați conducerii grădiniței intenția alocării celor 2% din impozitul pe venit asociației grădiniței, bani care se vor folosi în scopuri deosebit de practice și utile.

 

Material primit din partea instituției

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.

Istoricul grădiniței

Școala, acest izvor de trăiri, manifestări și comportamente, are rolul de a crea educație. Educația s-a dezvoltat pe parcursul mai multor trepte ale evoluției societății iar respectul pentru educație este o datorie supremă a omenirii.

În orașul Tîrgu-Mureș, oraș atestat documentar din anul 1300 ca centru cultural și școlar sub denumirea de FORUM SICULORUM,  prima școală datează din anul 1492. Situat la întâlnirea a trei zone geografice și economice (Câmpia Transilvaniei, Valea Mureșului și Valea Nirajului), din cele mai vechi timpuri a fost un leagăn al unor așezări omenești.

Din cei peste 150 000 de locuitori ai orașului, o bună parte locuiesc în cartierul Unirii, acolo unde se află  cea mai veche grădiniță din oraș: Grădinița cu Program Prelungit nr. 2. Ea aparține statului român din anul 1943 și a funcționat ca și cămin de zi cu denumirea de Ilie Pintilie. Dacă în 1960 grădinița avea 50 de copii, azi sunt înscriși peste 180 de copii în cele două secții: română și maghiară, copii care au schimbat căldura brațelor materne cu blândețea, dar în același timp și cu intransigența educatoarelor care au știut în ce mod să-i pregătească pentru ziua de mâine.

Un înțelept al vremurilor istorice spunea: „Omul obișnuit se adaptează lumii în care trăiește. Omul neobișnuit așteaptă ca lumea să se adapteze lui. Totuși, progresul este opera oamenilor neobișnuiți.” Se știe, nu e nevoie de dovezi noi, că toate cele care ne punem  amprenta dragostei  pe copiii din grădiniță suntem oameni neobișnuiți prin spiritul nostru moral și prin alianța care o  realizăm zi de zi cu copiii și cu părinții lor.

Am stabilit de multă vreme încoace un cod de viață special: împreună pentru copiii noștri. Adeptele unui învățământ democratic și charismatic, cu recurgere la stiluri diferite, însă toate benefice copilului, adăugăm elemente de înțelepciune în orice situație, fie ea informativă, formativă sau afectivă. Demult am cîștigat acel caracter de grup care nu este altceva decât atitudinea față de ceilalți și totodată atitudinea față de noi înșine.

Furând lumini din seninul inocenței copilăriei am ajuns la poarta împlinirii profesionale. Nu ne rămâne decît să batem la ea. Oare ni se va deschide...?

 

Lasă un comentariu

Pagina 1 din 1 1

#3 magyari alexandra a scris in data de: 22.06.2015 10:25
Un numar de telefon?
#2 tifras mara a scris in data de: 07.10.2010 06:39
asi dori sa siu daca nu aveti nevoie de asistenta medicala ptr gradinita?
#1 balazs sanda- maria a scris in data de: 11.12.2009 17:33
felicitari ca v-ati mutat in casa noua!!! mi-e dor de voi...va urez tuturor sarbatori fericite!!!!

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.