Papagalii

Papagalii sunt păsări din ordinul Psittaciformes și familia Psittacidae. Sunt răspândiți în toată emisfera sudică a planetei, din umedele păduri tropicale până la deșerturile din interiorul Australiei. Aria include India , sud-estul Asiei , Africa occidentală și o specie dispărută în Statele Unite ( papagalul de Carolina) Conuropsis carolinensis.

Multe specii pot imita conversația umană și alte sunete.

Papagalii domestici cumpărați ca animale domestice sunt în unele țări capturați de către braconieri. În timpul transportului multi dintre ei mor iar restul sunt vânduți în mod clandestin.

Pentru a se asigura că nu zboară din colivie multi propietari de papagali le taie din aripi astfel ei se pot plimba în libertate prin curți sau grădini fără ca propietarii să-i piardă.

În cele mai multe cazuri papagalii sunt gălăgioși și se bat între ei. Mulți pot imita sunetul salvării, televizorului, plânsul copiilor. Sunt și specii mai liniștite, mai putini zgomotoși, mai atașați de stăpâni.

Sunt păsări care au nevoie de multă atenție: mâncare, apă, spațiu, curățenie și companie. Cei domestici au nevoie de o alimentație adecvată și variată. Hrana se constituie din semințe de floarea soarelui, mei, și diverse fructe.  

Masculii au nările mai mari de culoare albastră-sidefiu iar femelele au nările galben deschis sau maronii. Perușii suportă temperaturi de până la 7-8 grade limita inferioară și 23-25 de grade limita superioară.

Se recomandă ca hrana și apa perușilor să se schimbe zilnic.

 

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

http://educatie.inmures.ro/

Taguri