Cucuveaua

Cucuveaua este de fapt o bufniță de talie mai mică cu un penaj cenușiu dechis, având ochii (irisul) de culoare galbenă. Trăiește în zonele cu climă temperată din Europa, Africa de Nord, și Asia. În Germania în anul 2003 se estima că populația de cucuvele ar fi de 6.000 de perechi, crescând în anul 2004 la 7.400 de perechi.

Ea preferă să trăiască în zonele de pădure cu luminișuri sau în zonele stâncoase deschise, precum si în grădiniile cu arbori bătrâni. Pentru cuibărit folosesc scorburile sau găurile copacilor unde se ascund și stau la pândă. Este acomodată cu oamenii de aceea iși poate face cuib și în clădiri părăsite.

Cucuveaua nu este o pasăre migratoare, ea folosindu-se de depozitul de grăsime acumulat în corp în anotimpurile calde.

Este o pasăre care pândește hrana, vânează în general noaptea sau la lumină slabă, insecte mari, râme, rozătoare mici, păsări, șerpi mici sau șopârle. 

Perioada de împerechere fiind în lunile aprilie și iunie, femelele depun ouă (3-6) în cuiburi abandonate de către ciocănitori.

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

http://educatie.inmures.ro/

Taguri